Antena Meniu Search
x

Sinodul Mitropoliei Ardealului dorește canonizarea lui Arsenie Boca

La patru ani după începerea demersurilor de canonizare a lui Arsenie Boca, supranumit de mulţi credincioşi Sfântul Ardealului, dosarul prin care se cere trecerea părintelui în rândul sfinţilor a fost finalizat.

de Redactia Observator

la 06.09.2019, 17:30

Vezi și

La patru ani după începerea demersurilor de canonizare a lui Arsenie Boca, supranumit de mulţi credincioşi Sfântul Ardealului, dosarul prin care se cere trecerea părintelui în rândul sfinţilor a fost finalizat. Sinodul Mitropoliei Ardealului a decis, ieri, la Deva, înaintarea propunerii de canonizare către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În acest an se împlinesc 30 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioşi "Sfântul Ardealului" şi considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

Mormântul său se află la Mănăstirea Prislop în judeţul Hunedoara şi zilnic este vizitat de sute de pelerini. Dar, pe lângă partea religioasă, părintele Arsenie Boca a devenit un brand profitabil.

Pentru că numele şi imaginea părintelui Arsenie Boca s-au dovedit surse de venituri impresionante, mai multe firme private au încercat să le înregistreze ca marcă. Există site cu numele său, fundaţii şi sute de cărţi tipărite în numele lui.

Mai mult, justiţia europeană este aşteptată să tranşeze acum problema drepturilor asupra mărcii "Boca, părintele şi Arsenie" obţinute de la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, de o firmă care are sediul în Marea Britanie şii care le-a cedat unui tânăr român.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sinodul Mitropoliei Ardealului dorește canonizarea lui Arsenie Boca