Antena Meniu Search
x

Sirianul care a încercat să incendieze Ambasada Israelului la Bucureşti plănuia atacul de câteva zile. Pretinde că e urmărit de Mossad

Cetăţeanul sirian, care a încercat să incendieze cu un cocktail Molotov Ambasada Israelului la Bucureşti, a fost reţinut. Bărbatul de 34 ani le-ar fi spus anchetatorilor că şi-a plănuit câteva zile atacul.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 04.06.2024 , 14:39

Deşi a petrecut toată ziua la poliţie, şi o parte din noapte, cetăţeanul sirian a justificat acest atact, potrivit surselor Observator, pretinzând un conflict pe care îl are cu serviciile secrete israeliene, care l-ar fi urmărit şi a plănuit acest atac tocmai ca să scape de această presiunea.

Individul a recunoscut fapta, a spus cu câte zile înainte a plănuit acest atac, de unde a cumpărat substanţele şi ce a cumpărat. În urma percheziţiilor în locuinţa acestuia, anchetatorii au găsit un telefon vechi, funcţional. A mai fost ridicată şi o altă persoană pentru lămuriri la secţia de poliţie. 

În funcţie de ce va declara în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, rămâne de văzut dacă se va face o arestare preventivă pe numele acestuia şi dacă va merge la instanţă sau se va alege cu control judiciar pentru că, în acest moment, fapta este de distrugere. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Evenimente » Sirianul care a încercat să incendieze Ambasada Israelului la Bucureşti plănuia atacul de câteva zile. Pretinde că e urmărit de Mossad