Antena Meniu Search
x

Situaţie dramatică în Vâlcea! Mai multe familii trăiesc în containere în prag de iarnă, după ce pământul le-a înghiţit casele

Mai multe familii din Alunu trăiesc în containere, după ce au fost nevoiţi să plece din casele lor din cauza haldei de steril care le-a înghiţit gospodăriile.

Vezi și

Oamenii au fost nevoiţi să plece din casele lor din cauza haldei de steril care le-a înghiţit gospodăriile. Atunci au primit asigurări că vor avea tot sprijinul din partea autorităţilor! Se întâmpla cu aproape şapte luni în urmă. Acum s-au trezit în prag de iarnă, tot în containere şi fără prea mari speranţe de mai bine.

În primăvară, pământul în Alunu a fost de necontrolat. Atunci opt familii au evacuate. Autorităţile le-au promis însă oamenilor că vor fi ajutaţi să-şi ridice alte case şi că îşi vor lua viaţa de la capăt. E drept, au luat-o, dar, în mare parte, pe propriile forţe. Puţinii bani s-au terminat, iar zidurile ridicate nu mai pot prinde contur.

Oamenii se gândesc disperaţi cum să treacă de iarna care se anunţă aspră. 

Specialiştii susţin că surparea a fost provocată de ploile abundente din luna mai. Dar oamenii se tem că situaţia se poate repeta, în lipsa unor măsuri.

Alunecarea de steril a distrus aproximativ 60 de hectare de pădure şi teren agricol, gospodăriile a opt familii şi platforma unui drum judeţean. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Situaţie dramatică în Vâlcea! Mai multe familii trăiesc în containere în prag de iarnă, după ce pământul le-a înghiţit casele