Antena Meniu Search
x

Video Situaţie revoltătoare la o şcoală din Constanţa: elevii îngheaţă în clase după ce firma care a modernizat sistemul de termoficare ar fi intrat în insolvenţă

Situaţie revoltătoare la o şcoală din Constanţa. Sute de elevi îngheaţă în sălile de clasă şi îndură temperaturi greu de imaginat. Este atât de frig în unitatea de învăţământ, încât sunt nevoiţi să stea cu gecile pe ei şi chiar să scrie cu mănuşi. De vină pentru condiţiile extreme ar fi o lucrare de modernizare a sistemului de termoficare- una făcută de mântuială, dar pe bani mulţi.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 31.01.2022, 17:47

Vezi și

"Deci partea de sus este călduţă. Şi-n partea de jos, cu cât ne aplecăm, e din ce în ce mai rece. Deci zona asta chiar e rece, rece", a declarat Mariana Mihalcea, directoarea şcolii. Cu geci, caciuli, mănuși și fulare. Așa stau sute de copii la școală: zgribuliţi în clasele în care este foarte frig. Problemele au început după ce o firmă a modernizat din temelii sistemul de termoficare. Deși lucrarea este în garanție, acum responsabilul pentru lucrări este de negăsit. Conform unor surse, firma ar fi intrat în insolvenţă.

Alte 63 de unităţi de învăţământ din Constanţa au probleme cu încălzirea

"Mie personal mi-a spus: 'Doamnă, am probleme foarte mari, nu ştiu când ajung acolo'. Aici este problema. Nu ştiu cum să pot să rezolv, pentru că el nu vine", a declarat Mariana Mihalcea, directoarea şcolii. Culmea, peste 200.000 de lei ar fi costat investiţia. Acum însă, lucrările de mântuială au lăsat 400 de elevi și profesori în frig. "Mai mult de 17 grade nu avem. Le-am spus eu să vină îmbrăcaţi cu mai multe rânduri de haine. Au stat cu geci, cu mănuși în mâini, chiar nu mi se pare normal în anul 2022", a declarat Lucica Gioglavan, învăţătoare.

"Sunt săli de clasă unde anul trecut, cu caloriferele din 1974 era ok, se stătea normal, şi acum, în aceeași sală de clasă s-a stat cu mănuși, cu geci ş.a.m.d", mai spune Mariana Mihalcea, directoarea şcolii. Părinții sunt revoltați și îngrijoraţi, mai ales că cei mici ajung să se îmbolnăvească mai ușor. Alte 63 de unităţi de învăţământ din Constanţa au probleme cu încălzirea. Pentru ca elevii să nu mai învețe în frig, autoritățile locale susțin că vor aduce alte surse de căldură în săli. Acest lucru însă se va reflecta în facturile la energie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Situaţie revoltătoare la o şcoală din Constanţa: elevii îngheaţă în clase după ce firma care a modernizat sistemul de termoficare ar fi intrat în insolvenţă