Antena Meniu Search
x

Smaranda, o ieşeancă de 27 de ani, a devenit eroină pentru 600 de ucrainieni din Odessa

La doar 27 de ani, Smaranda a reuşit să devină eroină pentru 600 de oameni din Odessa pe care i-a salvat din calea războiului.

de Monica Palade

la 02.03.2022, 12:40

Iniţial, tânăra din Iaşi a vrut să salveze o femeie însărcinată în luna a opta, care voia să părăsească oraşul-port şi să ajungă în România. A fost primul pas, apoi sute de oameni au apelat la tânăra curajoasă, scrie Ziarul de Iaşi.

Smaranda a aflat povestea tinerei din Ucraina de pe reţelele de socializare, iar mesajul acesteia a emoţionat-o atât de tare încât nu a renunţat până nu a găsit o soluţie pentru ea. "Vineri după-amiază am citit pe Facebook un anunţ de la această femeie care suna cam aşa: «primeşti 2,5 persoane şi două pisici în maşina ta?». Iar de acolo am postat mesajul mai departe, iar în final am dat de Dragoş din Focşani care a fost de acord să meargă după ei".

Eroină pentru 600 de oameni 

"Am dat de acest domn care are o firmă de transport şi cred că este cel mai curajos om pe care l-am cunoscut vreodată. Domnul acesta cred că este singurul român, din câte ştiu eu, care a plecat voluntar în Odessa ca să aducă oameni şi să-i salveze din calea războiului.

Ai de toate în momentul în care ajungi în România, dar problema este cum ajung aceşti oameni aici. A avut un curaj fantastic. Vineri seara când a plecat erau ştiri că urmează să fie bombardată Odesa. Dragoş are soţie şi copii acasă. Şi mi-a zis că şi-a luat trei energizante şi m-a rugat să stau cu el în telefon şi să îl anunţ despre ce se întâmplă", a povestit Smaranda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Smaranda, o ieşeancă de 27 de ani, a devenit eroină pentru 600 de ucrainieni din Odessa