Antena Meniu Search
x

SCANDAL URIAȘ în sânul Bisericii! ANUNȚUL făcut azi de Mitropolia Moldovei și Bucovinei după ce a fost urmărită caseta cu Episcopul de Huși

Mitropolia Moldovei și Bucovinei e așteptată astăzi să ia poziție în cazul scandalului sexual în care e implicat Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu. Filmul în care episcopul ar apărea în ipostaze indecente, alături de un bărbat va fi vizionat, iar înalții prelați ai Mitropoliei vor da verdictul.

Update ora 12:00 - Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a vizionat luni înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

După vizionarea acesteia, vicarul administrativ Marian Timofte a declarat că s-a demarat o anchetă în acest caz, urmând ca apoi să se ia o decizie privind soarta episcopului. „Unul dintre personaje pare a fi episcopul (...). În urma anchetei se vor trage concluzii. Dacă ce am vizionat astăzi este real, cu certitudine episcopul va fi caterisit”, a declarat vicarul administrativ Marian Timofte.

Întrebat dacă preotul va sluji în continuare, vicarul a răspuns: „Până la luarea unei decizii de către Sfântul Sinod, el poate sluji. Imaginile trebuie expertizate de specialiști. Noi nu suntem specialiști”.

Referitor la conținutul casetei, Marian Timofte a precizat că există discuții cu tentă sexuală și că un astfel de comportament, dacă se dovedește veridic, ”nu este compatibil cu slujirea clericală”.

Pe acelaşi subiect

”Chiar dacă faptele ar fi săvârșite cu mult timp în urmă, un asemenea comportament este incompatibil cu slujirea clericală la orice nivel, de la episcop, preot sau diacon. O asemenea faptă nu este compatibila cu slujirea clericală. Vreau să vă asigur că acest caz va fi tratat cu maximă responsabilitate și nu va fi nici pe departe mușamalizat”, a mai spus vicarul administrativ.

Știrea inițială

Mitropolia Moldovei și Bucovinei e așteptată astăzi să ia poziție în cazul scandalului sexual în care e implicat Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu. Filmul în care episcopul ar apărea în ipostaze indecente, alături de un bărbat va fi vizionat, iar înalții prelați ai Mitropoliei vor da verdictul.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei vor viziona astăzi înregistrarea video cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

Mitropolitul va analiza înregistrarea originală în jurul orei 12.00 și va trage concluziile.

Episcopul Hușilor, protagonistul acestui scandal care a dat o lovitură grea Bisericii, își susține nevinovăția. Corneliu Bârlădeanu afirmă că înregistrarea video e trucată.

POZIȚIA PATRIARHIEI ROMÂNE

De la Patriarhie a fost deja exprimată o poziție în acest scandal. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a spus că a fost pus în situaţia de a viziona imaginile şi că l-a recunoscut în imagini pe Episcopul de Huşi.

Însă Bănescu a precizat că decizia va reveni Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

"Dacă această problemă devine una incontestabilă, Sinodul mitropolitan din Iaşi are datoria de a analiza cazul, de a estima consecinţele faptelor şi de a face propuneri de sancţionare sau recomandări, pe care ulterior le înaintează Sfântului Sinod", a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

ZIUA JUDECĂȚII, AMÂNATĂ PENTRU ASTĂZI

La Mitropolia Moldovei, vizionarea a fost programată pentru astăzi pentru că, sâmbătă, vicarul administrativ Marian Timofte a spus că trebuie să se pregătească pentru Liturghie, motiv pentru care nu poate privi astfel de imagini, transmite News.ro.

"Având în vedere că e sâmbătă după-amiază, eu sunt preot şi trebuie să mă pregătesc pentru Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de mâine (duminică – n.r.), nu pot să includ în pregătirea pentru Liturghie aşa ceva. Amân pentru luni dimineaţă", a declarat Timofte la Antena 3.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei anunţat că "Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor" şi urmează ca "forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii". De asemenea, credincioşii sunt îndemnaţi să "stăruiască în rugăciune".

 "În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor", afirmă Mitropolia, într-un comunicat.

De asemenea, membrii Sinodului mitropolitan "au luat act de declaraţia Preasfinţitului Corneliu, care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false".

"Sinodul mitropolitan a analizat cu atenţie întreaga problematică legată de acest caz, urmând ca forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii" precizează Mitropolia Moldovei.

Ierarhii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îndeamnă clericii şi credincioşii din Moldova "să stăruiască în rugăciune, statornicie în dreapta credinţă şi în împlinirea poruncilor lui Dumnezeu".

SURSA DE ȘANTAJ

Imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările.

Imaginile ar fi fost folosite de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi de preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, pentru a-l şantaja pe Bârlădeanu. Cei trei preoţi au fost trimişi în judecată de DNA.

Sursa: News.ro, Observator

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Reacțiile enoriașilor după ce Patriarhia a confirmat că preotul surprins făcând sex cu un seminarist este chiar Episcopul Huşilor

Ce susţine Mitropolia Moldovei despre filmările XXX, în care Patriarhia Română a confirmat că apare Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu

Patriarhia confirmă! Bărbatul care apare făcând sex cu un fost seminarist este Episcopul Huşilor

Cutremur în Biserica Română! Episcopul Huşilor, filmat în timp ce face sex cu un student

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » SCANDAL URIAȘ în sânul Bisericii! ANUNȚUL făcut azi de Mitropolia Moldovei și Bucovinei după ce a fost urmărită caseta cu Episcopul de Huși