Antena Meniu Search
x

ŞOCANT! Fabrica în care prajiturile, biscuiţii şi ciocolata sunt făcute din insecte

Pare incredibil dar una dintre cele mai celebre fabrici de dulciuri din lume face prăjituri din insect. Şi tocmai practica asta a făcut ca produsele companiei Micronutris, din Saint Orens de Gameville (sud-vestul Franţei) să fie atât de celebre.

 Cei care au gustat prăjiturile colorate din insecte spun că sunt dulci, bune şi au gust de alune. Ca să fie siguri că produsele finale sunt de calitate superioară, compania franceză se ocupă şi de creşterea gâzelor fiind singura firmă europeană care se ocupă de cultura insectelor pentru consumul uman.

Astfel, companie creşte în mare parte greieri şi viermi de făină, fiindcă sunt bogaţi în proteine, omega 3, minerale, vitamine şi foarte sărace în grăsimi nesănătoase.

Insectele sunt vândute vii, dezhidratate sau transformate într-o pudră ca făina ce se foloseşte pentru prepararea produselor de patiserie.

Din aceasta sunt făcuţi apoi biscuiti si prajituri.

"Cand am inceput cultura de insecte, in 2011, toata lumea ma credea nebun. Acum, si cele mai selecte restaurante propun preparate pe baza de gaze in meniu", spune patronul firmei, Cédric Auriol

Dezhidratati, viermii sunt comestibili 12 saptamani, greierii opt saptamani. Dar sa produci un kg de insecte este de 7 ori mai scump decat sa produci un kg de carne de vita.

Un kilogram de viermi de faina costa 23 de euro (circa 104 lei). Un kilogram de insecte costa 1.800 de euro (8.124 lei).

sursă: stirile.rol.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ŞOCANT! Fabrica în care prajiturile, biscuiţii şi ciocolata sunt făcute din insecte