Antena Meniu Search
x

Șofer de TIR, 21 de ani, venit din Italia, în Mureș, cazul 51 de coronavirus în România

Un tânăr șofer de TIR, 21 de ani, venit din Italia, în Mureș, este cazul 51 de coronavirus în România. El a fost confirmat pozitiv joi seara și transferat la Cluj Napoca.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 13.03.2020, 07:26

Șofer de TIR cu coronavirus
Șofer de TIR, 21 de ani, venit din Italia, în Mureș, cazul 51 de coronavirus în România - hepta
  • Șoferul nu a stat în autoizolare după ce s-a întors din Italia.
  • Autoritățile au declanțat deja o anchetă pentru a găsi contacții acestuia.

Un tânăr șofer de TIR, 21 de ani, venit din Italia, în Mureș, este cazul 51 de coronavirus în România. El a fost confirmat pozitiv joi seara și transferat la Cluj Napoca.

Tânărul șofer s-a întors de la Milano la volanul camionului său pe 6 martie, după ce plecase pe 4 martie spre Italia. Pe 10 martie el a început să se simtă rău și a sunat la 112.

"S-a confirmat un nou caz de infecție cu Coronavirus în județul Mureș, la un bărbat de 21 de ani. În data de 10 martie, acesta a apelat 112 afirmând că prezintă următoarele simptome: febră, răgușeală, tuse, cefalee. Deoarece în perioada 4-6 martie acesta a fost în Milano, s-a luat decizia internării la Secția de Boli Infecțioase din Târgu Mureș, pentru a-i fi recoltată o probă pentru testul de determinare Coronavirus. Va fi transferat la Cluj-Napoca.", a fost informația oferită oficial de cancelaria Prefectului din Mureș.

Potrivit comunicării inițiale a Instituției Prefectului, bărbatul nu a stat la autoizolare de la momentul plecării din Milano, în 6 martie, și până la momentul la care a sunat la 112,  în 10 martie. Potrivit directorului executiv al DSP, Iuliu Moldovan, joi seară a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți ai acestuia.

Până vineri de dimineață la ora 7 fuseseră confirmate în România 64 de cayuri de coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Șofer de TIR, 21 de ani, venit din Italia, în Mureș, cazul 51 de coronavirus în România