Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şofer de TIR condamnat pentru că n-a strâns piuliţele şi a făcut prăpăd pe o şosea din Iaşi

Un şofer de TIR a fost condamnat pentru că n-a strâns piuliţele şi a făcut prăpăd pe o şosea din Iaşi. Un om a murit, iar şoferul a fost găsit vinovat de moartea lui.

de Cosmin Stăniloiu

la 04.03.2020 , 12:04

Şofer de TIR condamnat Şofer de TIR condamnat pentru că n-a strâns piuliţele şi a făcut prăpăd pe o şosea din Iaşi - Facebook
  • Un accident cumplit a avut loc în Iaşi, şoferul unui BMW fiind ucis.
  • Instanţa a decis cine e vinovat de producerea accidentului.

Un şofer de TIR a fost condamnat pentru că n-a strâns piuliţele şi a făcut prăpăd pe o şosea din Iaşi. Un om a murit, iar şoferul a fost găsit vinovat de moartea lui.

Ioan Olariu, un şofer de TIR din Neamţ, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă, după ce a provocat un accident rutier în judeţul Iaşi, pe 22 octombrie 2014.

În acea zi, dis-de-dimineaţă, înainte de ora 7.00, el conducerea dinspre Paşcani spre Târgu Frumos un camion cu semiremorcă. La un moment dat, două jante de la puntea stânga spate a semiremorcii s-au desprins. Una dintre roţi a lovit o maşina Toyota Auris, iar cea de-a doua a intrat prin parbrizului unui BMW din spatele TIR-ului şi l-a ucis pe şofer.

Articolul continuă după reclamă

Anchetatorii care au investigat acest caz au ajuns la concluzie că vinovat de accident a fost şoferul camionului, care nu "nu a strâns corespunzător piuliţele de prindere a roţilor ansamblului auto pe care îl conducea şi nu a verificat ulterior gradul de strângere al acestora."

Pe acelaşi subiect

Ioan Olariu a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, deoarece această obligaţie era prevăzută în fişa postului. În primă fază, şoferul a dat vina pe drumurile proaste, însă în timpul procesului a recunoscut fapta, scrie Ziarul de Iaşi.

"Instanţa exclude orice culpă a şoferului decedat ori factorii de mediu sau starea drumului invocate de părţile interesate, ca fiind elemente care să fi contribuit la producerea accidentului, probele administrate în cauză relevând că şoferul BMW circula regulamentar cu o viteză cuprinsă între 60-90 km, starea drumului sau sarcina transportului neavând relevanţă în procesul de desfiletare a roţilor, aşa cum au precizat experţii criminalişti.", se arată în motivarea instanţei.

Peste două zile, procesul lui Olariu se va relua la Curtea de Apel Iaşi, instanţă care va pronunţa sentinţa definitivă în acest caz.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Şofer de TIR condamnat pentru că n-a strâns piuliţele şi a făcut prăpăd pe o şosea din Iaşi