Antena Meniu Search
x

Video Șofer condamnat cu executare, după ce poliţiştii i-au împuşcat prietenul într-o urmărire în trafic la Năvodari

Un tânăr a fost condamnat definitiv la trei ani și două luni de închisoare cu executare, după ce prietenul lui a fost împuşcat de poliţişti în timpul unei urmăriri în trafic, la Năvodari. Sentinţa a fost dată pentru conducere fără permis, sub influența alcoolului, și ucidere din culpă. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.11.2020, 08:52

Șofer condamnat cu executare, după ce poliţiştii i-au împuşcat prietenul într-o urmărire în trafic la Năvodari - Arhivă / Facebook
  • Bărbatul împuşcat de poliţişti la Constanţa a lăsat în urmă trei copii orfani.
  • Tânărul din Săcele a fost condamnat definitiv la trei ani și două luni de închisoare, cu executare

Potrivit rechizitoriului, tânărul din Săcele a condus la jumătatea lunii decembrie 2019, pe raza localității Năvodari, fără permis, sub influența alcoolului și nu a oprit mașina nici după ce echipajul de poliție a tras mai multe focuri de avertisment.

În mașină cu el se mai aflau două persoane. Unul în față, iar altul pe bancheta din spate. După o cursă de urmărire ca-n filme și după şase focuri de armă trase de polițiști, agenții au găsit maşina abandonată, în întuneric, pe un câmp. 

Polițiști au găsit mașina urmărită, oprită pe câmp, în întuneric, iar după ce s-au apropiat, au constatat că pe bancheta din spate se afla o persoană în stare de inconștiență, cu o leziune împușcată la nivelul capului. Agenții au realizat atunci că rana s-a produs ca urmare a focurilor de armă executate de ei.

Condamnat definitiv la închisoare cu executare

Zilele trecute, Curtea de Apel Constanța a hotărât să respingă recursul declarat de bărbatul din Săcele, scrie clujust.ro.

Individul se adresase Curții de Apel în recurs după ce Judecătoria Constanța l-a găsit vinovat de conducere fără permis și sub influența alcoolului și de ucidere din culpă.

În total, bărbatul a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare și a fost obligat să achite daune morale familiei victime în sumă de 110.000 de euro.

Filmul tragediei din Năvodari 

Năvodari, 18 decembrie 2019, ora 4 dimineaţa. O patrulă de poliţie observă o maşină care circulă cu parbrizul spart. Agenţii iau în calcul posibilitatea ca autoturismul să fi fost implicat într-un accident. Aşa că îl somează pe şofer să tragă pe dreapta.

Bărbatul de la volan calcă însă pedala de acceleraţie.

Începe urmărirea pe mai multe străzi din oraş. Poliţiştii trag trei focuri de avertisment, în aer.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: "Conducătorul auto nu a oprit nici de această dată. Motiv pentru care poliţiştii au continuat urmărirea până în zona unei bariere de cale ferată unde autoturismul a încercat să scape de poliţişti efectuând o manevră de întoarcere".

Acolo a fost tras ultimul foc în plan vertical. Agenţii au ţintit apoi autoturismul.

S-au tras cinci cartuşe în plan orizontal. Unul dintre ele prin lunetă şi l-a lovit în zona capului pe tânărul de pe bancheta din spate. Şoferul însă nu opreşte nici atunci.

Individul continuă cursa nebună. Maşina ajunge pe un câmp de lângă plaja din Corbu unde, într-un final, rămâne împotmolită.

Şoferul şi bărbatul care era pe scanul din dreapta o iau la fugă, iar poliţiştii le pierd urma. La verificarea maşinii, agenţii găsesc un tânăr inconştient.

După câteva ore, poliţiştii au reuşit să dea de urma proprietarului maşinii. 

Ce spun procurorii

Prin actul de sesizare s-a reținut în esență că:

”În data de 18.12.2019, în jurul orelor 04:00, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Passat, de culoare verde-închis pe mai multe străzi din orașul Năvodari, fără a poseda permis de conducere, având o alcoolemie de 1,29 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, prin refuzul de a opri autoturismul la solicitările legitime repetate ale lucrătorilor din cadrul Poliției Orașului Năvodari, efectuate prin intermediul mijloacelor de semnalizare sonoră și luminoasă, prin sistemul de amplificare a vocii, amplasate pe autospeciala MAI, respectiv prin intermediul mai multor focuri de avertisment executate în plan vertical și prin acțiunea susnumitului de a  accelera autoturismul menționat în marșarier, în direcția polițiștilor, la momentul la care vehiculele implicate în urmărirea au ajuns în zona trecerii la nivel cu cale ferată de la ieșirea din localitate, pentru a-și asigura scăparea, inculpatul i-a determinat pe lucrători să execute mai multe focuri de armă în direcția mașinii, rezultând vătămarea prin împușcare a numitului S.N.M, aflat pe bancheta din spate, urmată de decesul acestuia la data de 19.12.2019, consecutiv ,,delicerării meningo-cerebrale prin plagă împușcată craniană”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Șofer condamnat cu executare, după ce poliţiştii i-au împuşcat prietenul într-o urmărire în trafic la Năvodari