Antena Meniu Search
x

Şoferul de TIR care a ucis o familie întreagă la Pădurea Sarului, condamnat la 5 ani de închisoare şi daune de 3 milioane de euro

Şoferul de TIR care a ucis cinci oameni la Pădurea Sarului, în Olt, a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Decizia Judecătoriei Balş a fost dată în 21 noiembrie, după ce în aprilie 2017 a provocat un carnagiu pe şosea, în care au murit doi copii, părinţii lor şi un bărbat din Craiova.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.12.2019, 07:59

Şoferul de TIR care a ucis cinci oameni la Pădurea Sarului, în Olt, a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Decizia Judecătoriei Balş a fost dată în 21 noiembrie, după ce în aprilie 2017 a provocat un carnagiu pe şosea, în care au murit doi copii, părinţii lor şi un bărbat din Craiova.

Judecătoria Balş a hotărât să condamne la 5 ani de închisoare şoferul de TIR care, în 24 aprilie 2017, a produs tragicul accident de la Pădurea Sarului, în urma căruia au pierit soţii Ion şi cei doi copii ai lor, dar şi craioveanul Mihai Bobocică, antrenor emerit de tenis de masă. Familiile victimelor urmează să primească despăgubiri de peste 3 milioane de euro.

"Condamnă pe inculpatul Ştefan George Gabriel la pedeapsa de cinci ani închisoare cu executare în detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă", se arată în hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Balş.

De asemenea, judecătorii au admis acţiunile civile formulate de familiile victimelor. Astfel că, familiile victimelor trebuie să primească 353.000 de lei drept daune materiale (cheltuieli de înmormântare, praznice/pomeniri).

După impact, atât Fordul, cât și cabina tirului s-au oprit în șanțul de pe marginea șoselei

Potrivit gds.ro, valoarea totală a daunelor morale depăşeşte 15 milioane de lei, adică aproximativ 3 milioane de euro.

Important de precizat este că hotărârea Judecătoriei Balş nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Cinci morţi, după ce un TIR scăpat de sub control a spulberat două mașini, la Pădurea Sarului

Luni, 24 aprilie 2017, un TIR scăpat de sub control făcea prăpăd pe DN 65, în zona Pădurea Sarului, Olt. În timp ce urca o rampă, o anvelopă a explodat, iar șoferul a pierdut controlul direcției. Autotrenul scăpat de sub control a intrat pe contrasens, unde a lovit în partea stângă un autoturism Seat condus din sens opus de Mihai Bobocică, de 62 de ani.

Autoturismul Seat condus de Mihai Bobocică, de 62 de ani, a fost făcut praf în accident

Mai departe, TIR-ul a intrat frontal într-un autoturism Ford, condus tot din sens opus de Mirabela Ion, de 31 de ani, după care atât Fordul, cât și TIR-ul s-au oprit în șanț, pe marginea șoselei.

În urma impactului devastator, Mihai Bobocică a fost rănit grav şi a murit la spital, după aproximativ două ore de la accident.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cea de-a doua maşină lovită de TIR se aflau soțul şoferiţei, Petre Ion, de 37 de ani, și cei doi copii ai lor, Ingrid Anastasia şi Luca Petru, de patru și, respectiv, doi ani.

Mirabela a murit pe loc, iar soțul ei, care se afla pe scaunul din dreapta-față, s-a stins la scurt timp de la sosirea echipajelor de salvare. Copiii familiei Ion au fost găsiți tot în stop cardio-respirator. Micuţii au fost transportați la Spitalul de Urgență Slatina, unde s-au continuat manevrele de resuscitare începute în ambulanță.

Mirabela şi Petre Ion, alături de cei doi copii ai lor, Ingrid Anastasia şi Luca Petru

Din păcate, după o jumătate de oră, medicii au declarat decesul.

Ce a stabilit expertiza

Anchetatorii au stabilit că şoferul TIR-ului conducea cu aproape 20 km/h peste limita legală, iar anvelopele autovehiculului erau destul de uzate.

Acesta ar fi şi motivul pentru care un cauciuc al autotrenului a explodat, după care a pătruns pe contrasens şi a făcut prăpăd.

"Cu toate că semnalizarea rutieră întâlnită viza adoptarea unor limite reduse de viteză, la parcurgerea unui segment al drumului în rampă şi curbă la dreapta, semnalizat rutier cu panouri succesive cu semnificaţia „curbe deosebit de periculoase“ şi-a continuat deplasarea în ritm susţinut de viteză, şi anume 88 km/h, depășind autovehiculele de pe prima bandă", au reţinut anchetatorii.

Accidentul în urma căruia și-au pierdut viața cinci persoane a avut loc pe DN 65, în apropierea localității Bobicești, Olt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Şoferul de TIR care a ucis o familie întreagă la Pădurea Sarului, condamnat la 5 ani de închisoare şi daune de 3 milioane de euro