Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şofer ucrainean de TIR, amendă uriaşă în Bacău după un şir de infracţiuni. Poliţiştii i-au confiscat camionul

Un şofer ucrainean în vârstă de 49 de ani s-a ales cu o amendă uriaşă, dar şi cu TIR-ul confiscat, după ce a comis un şir de infracţiuni, pe un drum din Bacău.

de Redactia Observator

la 17.09.2024 , 14:57

Şofer ucrainean de TIR, amendă uriaşă în Bacău după un şir de infracţiuni. Poliţiştii i-au confiscat camionul Şofer ucrainean de TIR, amendă uriaşă în Bacău după un şir de infracţiuni. Poliţiştii i-au confiscat camionul - Politia Română

Bărbatul a depăşit viteza legală în localitate, conducea în timp ce folosea telefonul mobil, permisul era necorespunzător categoriei din care făcea parte camionul său.

Ucraieanul avea magnet la tahograf

În plus, avea magnet la tahograf pentru a manipula timpii de condus.

Articolul continuă după reclamă

"La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 18:30, pe DN2-E85, în localitatea Valea Seacă, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a oprit în trafic un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă care a fost înregistrat cu viteza de 94 km/h în localitate, concomitent cu utilizarea telefonului mobil. La controlul documentelor s-a constatat că ansamblul de vehicule era condus de un bărbat de 49 de ani care a prezentat pentru control un permis de conducere valabil pentru categoriile B şi C, emis de autorităţile din Ucraina, necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. De asemenea, echipajul de poliție rutieră a constatat că autovehiculul prezenta un dispozitiv de manipulare tip "magnet" care alterează datele din aparatul tahograf şi, totodată, nu utiliza cartela tahograf. Având în vedere aspectele constatate, a fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei prin care bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare totală de 18.660 de lei. ​Totodată, ansamblul de vehicule a fost indisponibilizat de către polițiști, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare au fost retrase până la punerea în legalitate a acestuia", au transmis reprezentanţii IPJ Bacău.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul cu un permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Şofer ucrainean de TIR, amendă uriaşă în Bacău după un şir de infracţiuni. Poliţiştii i-au confiscat camionul