Antena Meniu Search
x

Şoferii parchează pe locurile persoanelor cu dizabilităţi, fără vreo ruşine. Unii chiar devin agresivi (Video)

Amenzile pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu dizabilităţi s-au mărit de cinci ori în ultimele luni. Dar nici aşa şoferii cu tupeu nu sunt ţinuţi la distanţă. Ocupă locurile special prevăzute pentru oameni cu nevoi, iar când sunt luaţi la întrebări unii dintre ei devin violenţi.

Vezi și

Amenzile pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu dizabilităţi s-au mărit de cinci ori în ultimele luni. Dar nici aşa şoferii cu tupeu nu sunt ţinuţi la distanţă. Ocupă locurile special prevăzute pentru oameni cu nevoi, iar când sunt luaţi la întrebări unii dintre ei devin violenţi. Ar trebui ca amenzile uriaşe să le schimbe atitudinea, dar puţini ajung să plătească. La Constanţa, de pildă, abia dacă se o dă o amendă la două zile. 

În faţa camerei de filmat, şoferii au brusc probleme de vedere. Altfel nu se explică de ce nu nu observă desenul de pe asfalt şi nici panourile din faţa maşinii.

În parcarea unui supermarket din Costanţa, sunt maşini parcate inclusiv pe locul destinat mamei şi copilului. Întrebat dacă a observat semnul, un şofer devine agresiv. 

Dacă nu opreşti camera, ţi-o sparg în cap, spune bărbatul.

Şoferii cu deficienţe ar trebui să aibă la vedere un certificat care să ateste problema medicală. Doar că şoferii cu nevoi speciale ajung să nu mai aibă loc de cei cu o singură problemă - vor vor pacarea doar pentru ei.

De la 1 august, amenda minimă pentru parcarea pe locurile speciale a crescut de 5 ori. Dacă până atunci, era cuprinsă între 200 şi 1000 de lei, acum este între 1000 şi 2000 de lei, iar maşina este ridicată pe loc, aşa că şoferii trebuie să scoată alţi bani ca s-o recupereze.

Diana Sobaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa: Amenzile sunt aplicate atât de Poliţia Locală, cât şi de Poliţia Naţională.

Într-o lună şi jumătate, Poliţia Locală din Constanţa spune ca a aplicat 21 de amenzi. Adica, una la două zile, în condiţiile în care echipa Observator a surprins astăzi cum o maşină la două minute ocupă un loc rezervat altora. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Şoferii parchează pe locurile persoanelor cu dizabilităţi, fără vreo ruşine. Unii chiar devin agresivi (Video)