Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Șoferul microbuzului răsturnat în Iași a apucat să-i avertizeze pe pasageri de impact

S-a întors iarna şi au reapărut problemele pe şosele. În Iaşi, a fost activat planul roşu de salvare. 22 de oameni au fost răniţi, după ce microbuzul în care erau s-a dus ca o sanie pe şoseaua acoperită cu zăpadă şi polei. Şoferul a apucat doar să-i avertizeze pe pasageri că urmează un impact

de Redactia Observator

la 27.03.2019 , 20:02

S-a întors iarna şi au reapărut problemele pe şosele. În Iaşi, a fost activat planul roşu de salvare. 22 de oameni au fost răniţi, după ce microbuzul în care erau s-a dus ca o sanie pe şoseaua acoperită cu zăpadă şi polei. Şoferul a apucat doar să-i avertizeze pe pasageri că urmează un impact violent. Atenţie, imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Imediat după apelul primit la ora cinci şi jumătate dimineaţa, echipajele de salvare au pornit spre Dobrovăţ, la locul accidentului. Drumul a fost blocat de coloana de ambulanţe.

În momentul în care s-a răsturnat, în microbuz se aflau 23 de persoane. Atunci când au sosit pompierii, 22 dintre acestea au reuşit să iasă singure, erau persoane conştiente. Însă pentru una dintre victime a fost nevoie de intervenţia celor de la descarcerare.

Vezi și

Oamenii abia plecaseră din Dobrovăţ, când a avut loc accidentul. Voiau să ajungă la Iaşi. Într-o curbă, pe drumul acoperit de zăpadă şi polei, microbuzul a patinat. Avea cauciucuri de iarnă, dar n-au făcut faţă. Înainte să se răstoarne, şoferul a apucat să îi avertizeze pe pasageri.

22 de persoane au ajuns la spital

Autorităţile spun că n-au scos utilajele pe drum pentru că ninsoarea de azi-noapte nu a fost anunţată. De la jumătatea lui martie, contractele cu firmele de deszăpezire expiră. Potrivit legii, autorităţile încheie noi contracte, valabile 48 de ore, doar când este anunţat cod de fenomene extreme. Însă Iaşiul s-a aflat, de la ora 6 dimineaţă, doar sub cod galben de vânt puternic.

Un bărbat de 50 de ani a ajuns la spital în stare gravă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şoferul este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Șoferul microbuzului răsturnat în Iași a apucat să-i avertizeze pe pasageri de impact