Antena Meniu Search
x

ŞOFERI, vi se pregăteşte ceva! Modificări FĂRĂ PRECEDENT la prețurile RCA

Firmele de asigurare și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea modifica în totalitate sistemul bonus-malus în cazul asigurării auto obligatorie, fapt ce va afecta serios tarifele plătite şoferii din România.

Firmele de asigurare și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea modifica în totalitate sistemul bonus-malus în cazul asigurării auto obligatorie, fapt ce va afecta serios tarifele plătite şoferii din România.

Surse din ASF au declarat pentru capital.ro că acest sistem bonus-malus va fi modificat în aşa fel încât conducătorii auto cu daune la activ să plătească poliţe RCA cu până la 70% mai scumpe decât în prezent, iar cei cu un comportament bun în trafic să beneficize de reduceri cu cel puţin 20-25% mai mari decât în acest moment.

Potrivit aceloraşi surse, cel mai probabil se va merge pe o penalizare maximă de 100% faţă de preţul de bază, ceea ce va însemna că şoferii cu multe daune la active vor plăti RCA dublu faţă de preţul calculat fără sistemul bonus-malus.

În prezent, ei pot fi penalizaţi cu cel mult o treime din preţ. 

De partea cealaltă, şoferii fără daune la activ în ultimii patru ani, care reprezintă peste 90% din totalul asiguraţilor RCA, vor beneficia de o reducere de cel puţin 55-60%, faţă de doar 32% în prezent.

Piaţa RCA a fost zguduită de scandaluri după declanşarea falimentului în cazul Astra şi Carpatica. În prezent, pe această piaţă activează nouă jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama, Uniqa şi Grawe.

Primele cinci firme de asigurare din România deţineau, la finalul anului trecut, 63,7% din piaţă, compania Allianz-Ţiriac încheind anul ca lider, în timp ce primii cinci jucători din piaţa RCA deţineau o cotă de 74,1%, Euroins având cea mai mare cotă de piaţă, potrivit datelor ASF.

Alte două companii, Euro Insurance DAC şi DallBogg, au primit avizul ASF pentru a vinde asigurări pe piaţă, pe baza paşaportului european. Cele două companii nu au subsidiară în România şi, potrivit surselor News.ro, nu sunt încă active pe piaţă.

Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto RCA a atins anul trecut un total de 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), cu 29% mai mult decât în anul anterior, în contextul creşterii primei medii.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV:

Studentul american ţinut prizonier de Coreea de Nord a murit! Povestea TRAGICĂ a tânărului de 22 de ani căzut pradă MÂNIEI dictatorului Kim Jong Un

ANUNŢ BOMBĂ! Ion Ţiriac a SUSPENDAT acordarea trofeului de la Madrid Open

IMAGINI NEDIFUZATE până acum cu Grenfell Tower ÎN FLĂCĂRI! Cum reacţionează PRIMII POMPIERI care ajung la faţa locului (VIDEO)

Simona Halep, PRIMA ÎN LUME! Clasamentul final, făcut public de WTA

CARNAGIU la moscheea Finsbury Park, din Londra! Şoferul care a intrat cu duba în mulţime a făcut un GEST HALUCINANT, imediat după atac (VIDEO DRAMATIC)

Buletinul românesc, o afacere. Așa s-a ajuns ca ŞAPTE MII de români să locuiască la aceeași adresă

România cucerește teren. Teritoriul ţării s-a mărit cu câţiva kilometri pătraţi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » ŞOFERI, vi se pregăteşte ceva! Modificări FĂRĂ PRECEDENT la prețurile RCA