Antena Meniu Search
x

Somn inteligent cu tehnologie folosită şi de NASA! VIDEO incredibil!

Compania Withings a inventat senzorii inteligenţi Aura care reglează timpul de trezire în funcţie de ciclul de somn al fiecărei persoane.

Mai exact sistemul de senzori Aura este alcătuit dintr-un sensor moale care se aşează sub saltea şi dintr-un dispozitiv care trebuie amplasat lângă pat pentru a studia nivelul de zgomot, temperature dar şi nivelul de lumină.

Senzorul moale inregistrează mişcările corpului, repiraţia şi bătăile inimii.

Pe lângă asta, sistemul mai conţine un ceas, un speaker cu alarmă, o lampă LED circular şi o aplicaţie pe smartphone care controlează sistemul şi oferă feedback despre mediul din dormitor.

În funcţie de toate aceste date pe durata nopţii, lumina îşi schimbă culoarea de la albastru la galben şi roşu. Conform unor studii undele luminoase ar afecta secreţia hormonilor.

Astfel, lumina albastră ar induce senzaţia de trezire în timp ce trecerea de la lumina albastră la cea roşie, ce trece printr-un stadiu intermediar de lumină galbenă sau alba, induce senzaţia de somnolenţă.

Agenţia spaţială NASA a anunţat că intenţionează să instaleze propriul sistem de schimbare a culorii luminii pe Staţia Spaţială Internaţională.

sursă: bbc.co.uk  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Somn inteligent cu tehnologie folosită şi de NASA! VIDEO incredibil!