Antena Meniu Search
x

Video Sorin Grindeanu vrea să dea afară întreaga conducere Metrorex: Compania nu trebuie să primească subvenţii din banii tuturor românilor

Ministrul Transporturilor vrea să schimbe conducerea Metrorex, astfel încât compania de stat să devină profitabilă şi să nu se mai aprovizioneze cu fonduri din bugetul de stat. 

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 09:31

Vezi și

Sorin Grindeanu consideră că Metrorex nu trebuie să primească subvenţii din banii tuturor românilor, în condiţiile în care este un serviciu de transport care deserveşte doar Capitala.

”Metrorex are un director general şi are şi un Consiliu de Administraţie, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme şi nu sunt singurele. Până la sfârşitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administraţie, director general, vor fi selectaţi şi am dat drumul la acest lucru pe 109, adică pe acea Ordonanţă 109. Tot acest lucru sper să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex. Ştim problemele financiare pe care le are Metrotex, fie în relaţia cu anumiţi parteneri, în cazul nostru o companie care asigură mentenanţa, fie problemele care ţin de  angajări, salarii şi aşa mai departe. Aceasta este treaba directorului general şi a Consiliului de Administraţie, să pună pe picioare această companie şi în modul acesta vor fi selecţionaţi şi membrii Consiliului de Administraţie şi directorii generali”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.

Firma care face mentenanţa la metrou a anunţat că nu va mai face nicio verificare la jumătate din trenuri

Declaraţia a apărut în contextul problemelor de trafic apărute după ce firma care face mentenanţa la metrou a anunţat că nu va mai face nicio verificare la jumătate din trenuri şi nici reparaţii. Firma a luat această decizie din cauză că Metrorex mai trebuie să-i plătească 160 de milioane de lei pentru serviciile prestate până acum.

În orice caz, aglomeraţia de la metrou - în orele de vârf - este exact ce nu trebuie, în condiţiile în care numărul infectărilor cu coronavirus a crescut, iar cazurile se situează undeva la 7000 pe zi, cam o treime numai în Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sorin Grindeanu vrea să dea afară întreaga conducere Metrorex: Compania nu trebuie să primească subvenţii din banii tuturor românilor