Antena Meniu Search
x

Sorina Pintea, adusă la Curtea de Apel Bucureşti pentru contestaţia la măsura arestului preventiv

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost adusă vineri la Curtea de Apel Bucureşti, unde este judecată contestaţia sa la măsura arestului preventiv.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.03.2020, 09:53

Fostul ministru, Sorina Pintea
Sorina Pintea, adusă la Curtea de Apel Bucureşti - Hepta
  • Sorina Pintea se află în arest preventiv pentru 30 de zile.
  • Fostul Ministru suferă de o boală autoimună

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost adusă vineri la Curtea de Apel Bucureşti, unde este judecată contestaţia sa la măsura arestului preventiv.

După scandalul provocat de imaginile cu fostul ministru, adus marţi seara la Policlinica MAI în cătuşe şi într-o stare de sănătate precară, Sorina Pintea a apărut de această dată neîncătuşată. 

Aceasta se află, în prezent, în arest preventiv pentru 30 de zile, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, în urma acuzaţiilor de luare de mită.

Sorina Pintea a fost reţinută de DNA, acuzată de luare de mită pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, sume care de altfel nu i s-ar fi cuvenit.

Acestea reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică care avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019.

Pe durata arestului, fostul minstru a necesitat în mai multe rânduri îngrijiri medicale din cauza stării de sănătate în care se află, suferind de o boală autoimună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Sorina Pintea, adusă la Curtea de Apel Bucureşti pentru contestaţia la măsura arestului preventiv