Antena Meniu Search
x

Povestea paramedicului IGSU aplaudat în București. Ștefan Băută a ajutat o bătrână luată la rost de medicul de pe ambulanță

Ștefan Băută este pompier paramedic în cadrul ISU București-Ilfov și a ajuns în atenția tuturor după o intervenție în Capitală, în cazul unei femei care a leșinat într-un troleibuz, în zona Universitate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.07.2020, 16:26

Povestea paramedicului IGSU, Stefan Băută, aplaudat în București
Povestea paramedicului IGSU, Stefan Băută, aplaudat în București - Facebook/ IGSU
  • Ștefan Băută a fost aplaudat de oamenii de pe stradă, după intervenția promptă în cazul unei femei care a leșinat într-un troleibuz, în zona Universitate.

Povestea intervenției sale prompte a fost spusă pe Facebook de o tânără martoră la incident și a devenit rapid virală pe rețelele de socializare. Oamenii i-au mulțumit tânărului paramedic pentru că nu s-a ferit să vină în ajutorul unei bătrâne chiar și atunci când medicul de pe ambulanță a ezitat să o facă.

Ulterior, cazul a fost preluat și de reprezentanții ISU București-Ilfov care au venit cu detalii despre paramedicul-erou aplaudat de bucureșteni.

Tânărul din imagine este paramedic IGSU (așa scria pe motocicleta din dotare și pe ecusonul de pe mână). Nu-l cunosc și m-am ferit să-i fac o poză în care să i se vadă toată fața, întrucât nu l-am întrebat dacă ar fi de acord. Dar trebuie să știți că, fără a urmări asta, ieri, 7 iulie, a câștigat admirația câtorva zeci de persoane.

Așa suna un mesaj care a circulat astăzi pe rețelele sociale și care a ajuns și la noi.

Este vorba despre colegul nostru, plt. adj. Baută Ștefan, pompier paramedic în cadrul ISU București-Ilfov, și care participă la intervenții „ajutat” de motocicleta de intervenție.

În tura de serviciu, Ștefan, își are punctul de plecare din detașamentul de Pompieri „Mihai Vodă” și deservește toată zona centrală a capitalei.

„E o zona aglomerată, cu multe ambuteiaje, dar pe motor ajung imediat” povestește Shoby, îndrăgostit de ceea ce face.

Ieri, 07 iulie, se afla în tura de serviciu, la Detașamentul Mihai Vodă.

În jurul orei 16:00 este apelat de dispecerat:

- Moto SMURD, recepțite vă rog!

- Comunicați.

- Vă deplasați la stația Universitate unde veți găsi, în troleibuzul 85, o persoană de sex feminin, vârstă aproximativ 70 de ani, care acuză stare de rău.

- Recepționat.

Imediat, motocicleta ieșea, cu semnalele optice și acustice pornite, pe poarta subunității și începea să-și croiască drum printre mașinile oprite la semafor.

Ajuns la locul intervenției, Ștefan a început să facă ce știe el mai bine. I-a acordat primul-ajutor persoanei, și a predat-o, în stare de conștiență, echipajului medical sosit în sprijin.

Ca pompier ai o mare responsabilitate. Pe lângă meseria pe care trebuie să ti-o faci cât mai bine, trebuie sa știm să și comunicăm cu cei în sprijinul cărora suntem. O vorba bună, calmă, empatia, toate astea reprezintă o parte din reușita unei intervenții” povestește Ștefan.

Toate principiile enumerate de Ștefan mai sus, i-au adus, fără să știe, o mulțime de aplauze din partea celor aflați la fața locului. Spunem „fără să știe” pentru că Ștefan nu a văzut ce s-a întâmplat în jurul lui în acele momente, fiind solicitat la un alt caz.

Pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, Ștefan a fost recompensat de conducerea ISUBIF.

Îți mulțumim, camarade, pentru tot ceea ce faci și vă mulțumim tuturor, colegilor pompieri, pentru devotamentul de care dați dovadă!

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Povestea paramedicului IGSU aplaudat în București. Ștefan Băută a ajutat o bătrână luată la rost de medicul de pe ambulanță