Antena Meniu Search
x

Steven Spielberg reconstituie Războiul Rece

Tom Hanks este din nou vedeta unui film de Steven Spielberg, la mai bine de zece ani după celebrul "Terminal". Producţia la care colaborează cei doi, "Podul Spionilor", va avea premiera în luna octombrie dar un trailer a fost deja difuzat pentru cinefilii nerăbdători

Vezi și

Tom Hanks este din nou vedeta unui film de Steven Spielberg, la mai bine de zece ani după celebrul "Terminal". Producţia la care colaborează cei doi, "Podul Spionilor", va avea premiera în luna octombrie dar un trailer a fost deja difuzat pentru cinefilii nerăbdători

Filmul reconstituie un episod al Războiului Rece, din anii 60 ai secolului trecut. 

În noul film al lui Spielberg, Tom Hanks interpretează un avocat american trimis la Berlin să negocieze un "schimb de prizonieri" cu Uniunea Sovietică. Faptele sunt reale: la începutul anilor 60, un avion american de spionaj a fost doborât de sovietici iar pilotul, angajat al CIA, a fost luat prizonier. El a fost ulterior eliberat în schimbul şefului unei reţele sovietice de spionaj, arestat în Statele Unite.

Pentru Steven Spielberg, povestea are conotaţii personale. Tatăl său, inginer de profesie, a călătorit în Uniunea Sovietică în interes de serviciu chiar după incident. Întors acasă, i-a povestit fiului că resturile avionului doborât erau expuse la Moscova iar cei care voiau să le vadă stăteau la cozi mai lungi decât la mausoleul lui Lenin. Regizorul nu a uitat niciodată poveştile tatălui său aşa că, atunci când a aflat că se pregătea un film pe acest subiect, s-a oferit imediat să-l realizeze.

Pe lângă Tom Hanks, în film mai apar Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda, Kevin Spacey, James Caan şi Ed Asner. Iar la scenariu au colaborat alte două celebrităţi ale genului, fraţii Joel şi Ethan Coen. Chiar dacă nu este încă terminat, "Podul Spionilor" este deja văzut ca un potenţial candidat la premiile Oscar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Steven Spielberg reconstituie Războiul Rece