Antena Meniu Search
x

Criză gravă în cabinete stomatologice. Dentiştii ar putea ajunge să facă intervenţii pe viu!

E criză de anestezic în cabinetele stomatologice. Medicii spun ca stocurile s-au epuizat şi că acum sunt nevoiţi să caute în străinătate serul.

Vezi și

E criză de anestezic în cabinetele stomatologice. Medicii spun ca stocurile s-au epuizat şi că acum sunt nevoiţi să caute în străinătate serul. Unele intervenţii nu pot fi făcute fără acesta, astfel că mulţi pacienţi încă aşteaptă să fie trataţi.

Cel puţin 500 de fiole de anestezic sunt folosite într-o lună pentru pacienţii din acest cabinet stomatologic.  Medicul Cristian Irimia comandă de câteva luni anestezicul doar din străinătate. 

Cristi Irimia, stomatolog:

Stăm destul de prost. Departamentul nostru de achizitii a constatat din luna iulie o absenta a anestezicelor de pe piaţa românească. Noi cumpărăm din Bulgaria si din Ungaria. 

Majoritatea pacienţilor cer în mod expres anestezie pentru confortul lor psihic. Dar sunt şi multe cazuri în care medicii nu mai pot lucra, pacienţii ar suferi teribil. 

Momentan, în România, mai există doar doi producători autorizaţi pe piaţă. Primul nu mai produce pentru că îi lipseşte substanţa activă, iar celălalt a epuizat tot stocul destinat României pentru anul acesta. 

Agenţia naţională a medicamentului spune că Ministerul Sănătătăţii a fost notificat săptămâna această şi speră să găsească soluţii curând.  

ANCA CRUPARIU, purtator de cuvant Agentia Nationala a Medicamentelor:

Una din posibilităţi ar fi ca producătorul francez să pună pe piaţa din România produse care sunt destinate altor pieţe din sptaţiul intracomunitar. Este vorba despre procedură de exceptare de la etichetarea în limba română.

Statul ar mai pune o piedică, transmit medicii. Ar putea fi obligaţi să cumpere produsele doar din farmacii. Asta ar însemna un preţ mai mare, implicit şi al serviciilor stomatologice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Criză gravă în cabinete stomatologice. Dentiştii ar putea ajunge să facă intervenţii pe viu!