Antena Meniu Search
x

Video Străzile Craiovei, ocupate de păpuşi uriaşe: "Un an muncim pentru acest spectacol". La festival a participat şi Charlie Ottley, cunoscut pentru documentarul Wild Carpathia

Zilele acestea, polul distracţiei se mută la Craiova, iar startul evenimentelor care transformă capitala Olteniei într-o scenă s-a dat deja de aseară. Străzile oraşului au fost luate cu astalt de păpuşi gigant, care au defilat la celebra paradă Puppets Occupy Street. Printre cei cuceriţi de spectacol, dar şi de oraş a fost şi Charlie Ottley, britanicul care a făcut o misiune din promovarea frumuseţilor ţării noastre.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 26.08.2022, 22:18

Vezi și

A fost magie pe străzile din Craiova după lăsarea întunericului. Cea de-a noua ediţie a festivalului devenit tradiţie în oraş, Puppets Occupy Street, a atras mii de spectatori. Printre cei fascinaţi de păpuşi s-a aflat şi britanicul Charlie Ottley, cunoscut pentru documentarul său Wild Carpathia. "Este o pură coincidenţă. Filmam în zonă şi am auzit că are loc un festival de păpuşi. Este atât de vibrant totul! Sunt atâtea festivaluri! Nu am fost niciodată în Craiova şi sunt realmente impresionat de ceea ce am găsit aici. Iubesc locul. Nu am realizat ce are Craiova, pentru că am fost numai în jurul ei", a declarat Charlie Ottley - jurnalist britanic.

Cei mai încântaţi de spectacolul păpuşilor au fost, bineînţeles, copiii. Personajele sunt inspirate din basme, film noir sau create din imaginaţia artiştilor teatrului pentru copii şi tineret Colibri. În spatele magiei care te cucereşte pe loc se ascunde însă o muncă titanică, ne spun cei pe care, cu câteva ore înainte de defilare, i-am găsit în culisele festivalului, muncind din greu. "Cred că au depăşit 36 de ore de când nu dorm. După doi ani de pandemie ne-am dat seama că este nevoie de magie, de culoare. E important ca noi să mergem mai departe cu lumea poveştilor care vindecă suflete", a declarat Geo Dinescu, actriţă teatrul Colibri.

"Un an muncim. De pe 2 septemrbrie, până pe 1 septembrie anul următor asta facem. Deschidem aplicaţii, facem program, adunăm oameni pe lângă noi, adunăm voluntari", a declarat Adriana Teodorescu, fondator Puppets Occupy Street. Urmează 8 zile de evenimente care vor cuceri publicul: teatru în aer liber, ateliere pentru copii şi spectacole interactive. În paralel cu Puppets Occupy Street, la Craiova se organizează şi festivalul de muzică IntenCity, desfăşurat până pe 28 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Străzile Craiovei, ocupate de păpuşi uriaşe: "Un an muncim pentru acest spectacol". La festival a participat şi Charlie Ottley, cunoscut pentru documentarul Wild Carpathia