Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Ce îşi doresc românii de la un loc de muncă. Cei mai mulţi vor program flexibil

Un studiu recent arată că bunăstarea la locul de muncă şi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală au devenit criterii esenţiale pentru 9 din 10 angajaţi la nivel global. Situaţia nu este diferită nici la noi în ţară.

de Redactia Observator

la 02.10.2023, 13:32

Vezi și

De departe, bunăstarea la locul de muncă este principalul aspect pe care companiile trebuie să îl ia în considerare dacă vor să îşi păstreze angajaţii productivi şi creativi. 

Cei mai mulţi vor program flexibil

Să vedem şi în ce se traduce această bunăstare, din punct de vedere al angajaţilor. Iată, studiul arată, că peste 40% dintre români vor un program de lucru flexibil şi posibilitatea să îşi ia mai multe zile de concediu. De altfel, aproape o treime ar aprecia mese sănătoase gratuite, dar şi îmbunătăţirea asigurării de sănătate. 

La polul opus, când lucrează într-un loc de muncă în care bunăstarea nu este o prioritate, cei mai mulţi angajaţi spun că scăderea productivităţii este principalul efect negativ. La fel de mulţi sunt de părere că şi motivaţia este afectată, în timp ce un sfert dintre cei intervievaţi consideră că cel mai mult ar avea de suferit creativitatea. Ceea ce ar afecta ambele tabere - atât angajaţii, cât şi succesul companiei în sine. 

Companiile care doresc aşadar să îşi păstreze cei mai buni angajaţi trebuie să accepte că astfel de facilităţi nu sunt un lux, ci au devenit o necesitate pe o piaţa a muncii orientată tot mai mult spre echilibru.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Studiu: Ce îşi doresc românii de la un loc de muncă. Cei mai mulţi vor program flexibil