Antena Meniu Search
x

Stupoare la Londra. Big Ben s-a oprit pentru scurt timp: cum a fost rectificată problema

Clopotul celebrului Big Ben din Londra nu a mai răsunat miercuri pentru scurt timp, după ce cadranele Marelui Ceas din clădirea Palatului Parlamentului Marii Britanii s-au oprit, informează Reuters, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 19:28

Stupoare la Londra. Big Ben s-a oprit pentru scurt timp: cum a fost rectificată problema
Stupoare la Londra. Big Ben s-a oprit pentru scurt timp: cum a fost rectificată problema - Shutterstock

Cele patru cadrane ale ceasului, situate pe fiecare latură a Elizabeth Tower cu o înălţime de 96 de metri, care adăposteşte Big Ben şi alte patru clopote, s-au oprit la 12:55 (11:55 GMT), iar clopotele au rămas tăcute la ora 13:00.

O jumătate de oră mai târziu, deşi limbile ceasului au fost date înainte, orologiul era în continuare cu cinci minute în urmă, potrivit unui martor al Reuters. Până la ora 13:47, limbile au fost mutate din nou pentru a indica ora în mod corect. ''Ştim că ceasurile de pe Elizabeth Tower au arătat incorect ora pentru un scurt interval miercuri după-amiază'', a declarat un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor.

Clopotul celebrului Big Ben din Londra nu a mai răsunat pentru scurt timp

''Mecanicii ceasului au acţionat rapid pentru a rectifica problema, iar ceasul funcţionează normal'', a mai spus el. Bătăile Big Ben, un orologiu cu o greutate de 13 tone, nu au răsunat timp de cinci ani în contextul unei operaţiuni ample de restaurare a Elizabeth Tower. Ceasul şi-a reluat activitatea în noiembrie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Stupoare la Londra. Big Ben s-a oprit pentru scurt timp: cum a fost rectificată problema