Antena Meniu Search
x

Cal bătut cu bestialitate de doi bărbaţi, în Suceava (Video)

Imagini şocante vin din judeţul Suceava, acolo unde doi bărbaţi au bătut, cu bestialitate, un cal. Pentru fapta lor au stat în arest 24 de ore.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 10:59

Vezi și
  • Incidentul s-a produs în localitatea Dumbrăveni.
  • Poliţiştii au decis reţinerea pentru 24 de ore a acestora.

Cu toate astea, reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor atrag în continuare în atenţia asupra faptului că este obligatoriu ca autorităţile să înfiinţeze cât mai repede Poliţia Animalelor.

Pe filmarea postată în mediul online se observă cum animalul este bătut cu săbăticie de proprietarii săi. Incidentul s-a produs în localitatea suceveană Dumbrăveni, iar după o percheziţie la casa indivizilor, poliţiştii au decis reţinerea pentru 24 de ore a acestora.

Roxana Ciornei, reprezentant Casa lui Patrocle: A fost filmat de un copil din Dumbrăveni cum era bătut, am ajuns acolo cu poliţia, cu domnul doctor veterinar.

Mirela Afilipoaie, medic veterinar: Era foarte slăbit, avea o plagă, cel mai probabil prin lovire, iar la nivelul piciorului, o plagă suprainfectată.

După audieri, cei doi bărbaţi au fost lăsaţi să plece acasă, dar le-a fost impusă măsura controlului judiciar. Iar acesta nu este singurul cal salvat de fundaţia de protecţie a animalelor.

Doar în ultimele două săptămâni aceştia au mai salvat trei cai care au fost bătuţi şi maltrataţi. Unul dintre ei a fost găsit abandonat într-o benzinărie din localitatea suceveană Vicov, cu o tăietură adâncă în zona pieptului.

Roxana Ciornei, reprezentant Casa lui Patrocle: Ne-au scos afară din curte, că e calul lui şi poliţiştii nu au mandat. În momentul acela am încercat să o dau la pace cu el şi să întreb cât vrea pe cal. De la 20 de milioane am negociat la 10 milioane.

Un cal cumpărat, dar salvat.

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Tot ce am făcut împreună, poliţişti, ong, medici de aici este să tragem un semnal de alarmă şi pe de altă parte să arătăm tuturor că lucrurile pot fi puse pe un făgaş pozitiv.

Aceste abuzuri sunt tot mai des întâlnite, iar din păcate nu toate animale pot fi salvate la timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cal bătut cu bestialitate de doi bărbaţi, în Suceava (Video)