Antena Meniu Search
x

Suma FABULOASĂ luată mită de medicul Gheorghe Burnei într-o lună!

Noi dezvăluiri apar în cazul medicului ortoped Gheorghe Burnei, acuzat de experimente pe copii, dar şi de luare de mită.

Noi dezvăluiri apar în cazul medicului ortoped Gheorghe Burnei, acuzat de experimente pe copii, dar şi de luare de mită.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că, în perioada 26 octombrie - 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat.

Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro. Astfel, părinţii a opt copii i-ar fi dat mită între 50 şi 500 de lei lui Burnei când au mers la consultaţii, în perioada 26 octombrie - 16 noiembrie.

Alţi 7.200 de lei şi 1.850 de euro ar fi ajuns în buzunarul medicului Gheorghe Burnei în perioada 2-24 noiembrie, bani pe care i-ar fi primit de la părinţii a şapte copii pe care i-a operat, sumele pentru intervenţii chirurgicale fiind între 500 de lei şi 1.350 de euro, au mai arătat procurorii care au cerut arestarea preventive a acestuia.

Pentru cei 1.350 de euro ceruţi de la mama unui băiat pe care l-a operat, Burnei a încheiat un simulacru de contract de donaţie şi a folosit banii ca să îşi cumpere bilete de avion pentru o deplasare la o conferinţă în străinătate.

Suma totală găsită de procurori la percheziţiile făcute în biroul lui Burnei este de 13.000 de lei, 5.000 de euro şi 750 de dolari, respectiv în jur de 9.000 de euro.

Gheorghe Burnei, pus sub acuzare pentru luare de mită şi suspectat de experimente neautorizate pe copii, a fost plasat duminică în arest la domiciliu, în urma deciziei luate de Tribunalul Bucureşti, care a respins cererea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventivă a chirurgului ortoped.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Suma FABULOASĂ luată mită de medicul Gheorghe Burnei într-o lună!