Antena Meniu Search
x

Suma uriaşă obţinută de proxeneţii anchetați în dosarul în care a fost audiat şi Florin Salam. Unele dintre fetele exploatate sexual erau minore

În urma celor 13 percheziţii domiciliare făcute în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi audierilor, procurorii DIICOT au reţinut şapte proxeneţi din Sectorul 5 al Capitalei, acuzaţi că obligat mai multe fete, unele minore, să se prostitueze în ţară sau pe teritoriul unor state europene.

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 14:56

De pe seama lor, bărbaţii au obţinut peste 250.000 de euro. Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei 7 inculpaţi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată.

250.000 de euro din exploatarea fetelor naive

Aceştia vor fi duşi miercuri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, procurorii cer arestarea în lipsă a altor trei indivizi implicaţi în acest caz, care nu au fost încă prinşi.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2020 - februarie 2023, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat, al cărui membri au recrutat şi determinat la practicarea prostituţiei, pe teritoriul României, dar şi în străinătate (Belgia, Suedia, Cipru şi Austria, Olanda), peste zece persoane vătămate, asigurându-le acestora în mod constant transportul, cazarea şi protecţia, modalitate în care au obţinut suma de peste 250.000 de euro.

Fetele au fost recrutate prin metoda loverboy, proxeneţii profitând de starea lor de vulnerabilitate.Din această grupare face parte şi o femeie, acuzată că recrutat două minore, pentru a fi exploatate sexual. Marţi, procurorii au efectuat 13 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Suma uriaşă obţinută de proxeneţii anchetați în dosarul în care a fost audiat şi Florin Salam. Unele dintre fetele exploatate sexual erau minore