Antena Meniu Search
x

Susan Rice, consilier pentru Securitatea Nationala

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a numit-o pe Susan Rice in functia de consilier prezidential pentru Securitatea Nationala. Acesta a catalagat-o ca fiind "o persoana exemplara"

Tom Donilon, consilierul prezidential american pentru Securitatea Nationala, a demisionat miercuri dimineata, fiind inlocuit cu Susan Rice, in varsta de 48 de ani, informeaza Mediafax. Aceasta decizie a fost privita ca o sfidare la adresa opozitiei republicane, care a criticat- o dur pe Rice pentru ca ar fi prezentat o evaluare eronata despre circumstantele atentatului comis pe 11 septembrie la consulatul american din Libia.

Totodata, Obama a desemnat-o pe Samantha Power, o fosta consiliera a sa, in functia de ambasador american la Natiunile Unite.

Tom Donilon a fost o figura influenta in materie de politica externa. In varsta de 58 de ani, acesta s-a implicat activ in stabilirea politicilor pentru combaterea terorismului si in reorientarea Statelor Unite spre intreaga Asie, dupa conflictele din Afganistan si Irak. Printre ultimele sale proiecte se numara negocierea intrevederii informale pe care Barack Obama o va avea vineri, in California, cu presedintele Chinei, Xi Jinping.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Susan Rice, consilier pentru Securitatea Nationala