Antena Meniu Search
x

Video Militarii francezi care au provocat incendiul de la Babadag au folosit muniție reală. Fermier: "Mi-a ars casa de locuit"

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Militarii francezi staţionaţi în România au provocat un uriaş incendiu de vegetaţie, ieri, după ce au executat trageri cu tunul la poligonul din Babadag. Au folosit muniţie reală, iar flăcările uriaşe au pârjolit tot în jur. O stână şi o casă, aflate în apropiere, au ars din temelii. Zece oi şi opt porci au murit, iar zeci de tone de furaje s-au făcut scrum. Ministerul Apărării promite despăgubiri.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 23.07.2022, 19:57

Vezi și

Sunt imagini de groază filmate lângă poligonul de tragere Babadag, din Tulcea. Sute de hectare de păşune s-au aprins ca o torţă. Flăcări până la cer şi un fum negru, înecăcios. De vină pentru dezastru este un exerciţiu făcut de militarii francezi în unitate. Trupele din Hexagon au făcut mai multe simulări de tragere cu tunul. Doar că, fără să bănuiască vreo clipă ce aveau să declanşeze, s-au folosit de muniţie reală. N-a durat mult până când tot câmpul din jurul poligonului s-a aprins. Vântul puternic şi căldura dogoritoare au purtat flăcările pe aproape 400 de hectare. 

MAE promite că îi va despăgubi pe cei afectați

Localnic: Ăsta e prăpădul de la Sălcioara! 

Totul e pârjolit. Scrum şi funingine. În zadar încearcă localnicii să stingă vâlvătaia. Zeci de tone de furaje au ars. Lângă spaţiul de tragere erau o casă şi trei stâne. N-a mai rămas nimic din ele. Focul a distrus din temelii totul. Zeci de animale şi-au găsit sfârşitul, arse de vii. 

Pe acelaşi subiect

Proprietar stână: Toată paguba e undeva la 300 şi ceva de milioane. Mi-a ars casa de locuit, mi-a ars remorca. Cereale, nutreţul pentru iarnă. 

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca: Să vedem dacă această păşune se mai regenerează sau nu. Ca şi pagube materiale, Peste 20 de tone de cereale, peste 6.000 de baloţi de nutreţ. 

Şapte ore a durat până când incendiul a fost stins complet. Ministerul Apărării promite că va face o evaluare, iar cei care au înregistrat pagube vor fi despăgubiţi. "Reprezentanții Poligonului Babadag și ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Militarii francezi care au provocat incendiul de la Babadag au folosit muniție reală. Fermier: "Mi-a ars casa de locuit"