Antena Meniu Search
x

Sute de militari străini au luat parte la parada de 1 Decembrie. S-au îndrăgostit din primele clipe de ţara noastră

Ziua Naţională a României a fost motiv de sărbătoare nu doar pentru soldaţii noştri. Sute de militari au venit din toate colţurile lumii.

Vezi și

Ziua Naţională a României a fost motiv de sărbătoare nu doar pentru soldaţii noştri. Sute de militari au venit din toate colţurile lumii, pentru a fi alături de trupele române. Şi încă din primele clipe, s-au îndrăgostit de locurile de aici.

Au fost militari din Forţele Armate Portugheze. Iar astăzi, în zi de sărbătoare, au venit să fie alături de noi. Şi cu ocazia asta, am primit şi laude. 

Petro Santos Martins, militar portughez: "Ţara e frumoasă. Îmi place foarte mult. Am văzut o mică parte din Bucureşti şi e într-adevăr frumos. Monumentele, marile bulevarde."

N-a fost deloc singurul căruia i-a plăcut capitala noastră. Entuziasmaţi au fost şi soldaţii veniţi din Slovacia sau Canada. 

Soldat din Slovacia: "Sunt sigur că e un oraş frumos, un oraş cosmopolit. Oamenii sunt prietenoşi şi mi-ar plăcea să mă reîntorc, dacă am şansa."

"Iubesc România!", spune şi un soldat venit tocmai din Canada. 

Iubesc ţara dar şi pe români. Mai ales că, spun ei, îi leagă lucruri de ţara noastră. 

Edouard Jariel des Chatelets, reprezentant Academia militara Franta: "E o onoare pentru noi să fim aici, de Ziua Naţională a României. Ne aminteşte de istoria comună dintre Franţa şi România, în timpul Primului Război Mondial, atunci când generalul Berthelot a venit să sprijine armata română."

Benjamin Zeigler, Armata Statelor Unite ale Americii: "Românii au fost foarte ospitalieri cu noi, de când am venit."

Americanii şi francezii au gustat şi din bucatele noastre tradiţionale. Evident, gustul românesc n-a trecut neobservat. 

Şi nimeni n-a putut pleca fără urările care se cuvin în această zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sute de militari străini au luat parte la parada de 1 Decembrie. S-au îndrăgostit din primele clipe de ţara noastră