Antena Meniu Search
x

Sute de români au fost blocaţi pe aeroporturile din Londra, din cauza vremii

Sute de români au fost blocaţi ore în şir pe aeroporturile de lângă Londra. Au dormit pe jos sau au stat de veghe în aşteptarea unei soluţii. Companiile low cost au fost nevoite să anuleze zeci de curse, pentru că Marea Britanie este lovită de grindină şi furtuni. Printre pasagerii români se află şi un grup de 25 de copii care au fost la şcoala de vară din Cambridge.

Vezi și

Sute de români au fost blocaţi ore în şir pe aeroporturile de lângă Londra. Au dormit pe jos sau au stat de veghe în aşteptarea unei soluţii. Companiile low cost au fost nevoite să anuleze zeci de curse, pentru că Marea Britanie este lovită de grindină şi furtuni. Printre pasagerii români se află şi un grup de 25 de copii care au fost la şcoala de vară din Cambridge. Renumita Universitate le-a oferit cazare, iar ministerul de Externe a anunţat că liceenii români se vor întoarce acasă, din Regat, cu autocarul. În acest timp, sunt călători care susţin că li s-a oferit un zbor gratuit abia pe 1 septembrie.

Aeroporturile din Stansted şi Luton s-au transformat, de aseară, în uriaşe săli de aşteptare.

27 iulie trebuia să fie cea mai aglomerată zi pentru transportul aerian. În schimb, a căzut grindină cât oul de prepeliţă.

Ploaia şi vântul extrem de puternic au blocat la sol zeci de curse inclusiv una spre Arad. Zeci de români şi-au vărsat nemulțumirea.

Copii şi adulţi au dormit pe jos cu valizele lângă ei. 670 de curse trebuiau să decoleze şi să aterizeze pe aeroportul Stansted.

Printre prizonierii vremii s-a aflat şi un grup de liceeni din Oradea. O profesoară de limba engleză îi însoţeşte.

Adolescenţii se întorceau după un stagiu la Universitatea Cambridge, dar cursa care trebuia să îi ducă spre Budapesta a fost anulată. Ministerul Afacerilor externe român a precizat că adolescenţii au fost cazaţi de autorităţile britanice şi urmează să își continue, mâine, călătoria spre România.

Reprezentanţii companiei low cost au transmis că au informat pasagerii prin email şi sms cu privire la opțiunile lor de rambursare. Şi şi-au cerut şi scuze.

"Pasagerii au fost notificați prin e-mail și prin SMS și au fost informați cu privire la opțiunile lor de rambursare sau pentru deplasare gratuită la următorul zbor disponibil Ryanair. Ne cerem scuze sincere pentru aceste intemperii și perturbații ATC care sunt în întregime dincolo de controlul nostru."

În urma demersurilor misiunii diplomatice a României, pasagerii români blocaţi pe aeroportul Luton au fost relocați către alte zboruri cu destinația România. Compania lor de zbor nu a oferit un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sute de români au fost blocaţi pe aeroporturile din Londra, din cauza vremii