Exclusiv. Tabloul de Picasso a fost găsit la Tulcea pentru că paznicul s-a săturat să-l mai păzească
Tabolul de Picasso, descoperit sub un copac de scriitoarea de origine română Mira Feticu, în urma unui pont, a fost găsit pentru că persoana care îl păzea de 6 ani de zile în satul Greci, din Tulcea, în fiecare zi, s-a săturat să-l mai păzească.
Tabolul de Picasso, furat în jaful secolului şi descoperit sub un copac de scriitoarea de origine română Mira Feticu, în urma unui pont, a fost găsit pentru că persoana care îl păzea de 6 ani de zile în satul Greci, din Tulcea, în fiecare zi, s-a săturat să-l mai păzească.
Mira Feticu a primit o scrisoare, în care o persoană anonimă spunea că s-a săturat să tot păzească opera de artă şi vrea ca povestea să ia sfârşit.
"Am primit pe adresa mea de serviciu, pe 6 noiembrie, am primit un plic, în care era un text de 10 proproziţii, în care cineva spune că s-a săturat să păzească tabloul şi vrea ca povestea să ia sfârşit. În acelaşi timp erau ataşate şi două fotografii ale locului unde tabloul ar fi îngropat. Am sunat poliţia olandeză, poliţistul a spus că o să mă sune înapoi şi nu m-a sunat. Atunci, m-am gândit că e de datoria mea să fac ceva. M-am deplasat în România, pentru a verifica dacă informaţiile sunt adevărate, împreună cu un scriitor olandez. Am sunat o cunoştintă în România şi l-am rugat să ne ducă până în locul specificat în scrisoare. Pe drum am cumpărat doi hârleţi, ne-am gândit că va trebui să săpăm adânc. Am ajuns acolo, am urmat indicaţiile, care au fost extrem de clare. Am găsit un pachet învelit în plastic. Acolo era tabloul. Încă nu ştim dacă este afectat de vreme, fiind îngropat, sau dacă este autentic. Totuşi, se vede cu ochiul liber că nu a fost protejat", a declarat, pentru Observator.tv, scriitoarea Mira Feticu.
"Tête d'arlequin", un tablou inestimabil al maestrului Pablo Picasso, a fost descoperit îngropat sub un copac, în România. Tabloul a fost predat autorităţilor de ambasadorul olandez la Bucureşti.
Pictura urmează să fie expertizată de specialişti, pentru a demonstra dacă este sau nu un original.
Un grup de români a furat mai multe tablouri deosebit de valoroase în 2012, într-un furt catalogat jaful secolului, printre care lucrari de Claude Monet, Pablo Picasso și Henri Matisse.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰