Antena Meniu Search
x

Tablourile celor mai importanţi pictori români au fost vândute la licitaţie

Cel mai mare preţ s-a pus pe lucrări de Tonitza şi Grigorescu. "Fetiţa acrobatului" a fost achiziţionată cu 75.000 de euro

Vezi și

Cel mai mare preţ s-a pus pe lucrări de Tonitza şi Grigorescu. "Fetiţa acrobatului" a fost achiziţionată cu 75.000 de euro

Nicolae Tonitza, Intimitate. Nicolae Tonitza, Fetiţa acrobatului. Nicolae Grigorescu, o variantă a Carului cu boi. Acestea au fost vedetele licitaţiei de toamnă.

Nudul fiicei lui Tonitza a fost de departe cel mai scump. Atât de scump, încât iubitorii de artă nu s-au încumetat să liciteze.

Grigorescu, însă, a avut mai mult succes. Preţul de pornire pentru "Carul cu boi" nu i-a speriat pe colecţionari. Pânzele cu o valoare extrem de mare ar fi putut să rămână ale statului. Dar niciodată nu s-au găsit bani pentru astfel de investiţii de patrimoniu.

"După ploaie la Băneasa", lucrarea lui Ştefan Luchian, a fost declarată tezaur al Patrimoniului naţional încă din anul 2007. În luna august a acestui an putea rămâne în colecţia naţională, însă, statul nu a găsit fondurile necesare pentru a cumpăra această pictură. Aşa că, proprietarul o scoate acum la licitaţie.

Licitaţia "100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti" a fost, pentru iubitorii de artă autentică, cel mai important eveniment al toamnei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tablourile celor mai importanţi pictori români au fost vândute la licitaţie