Antena Meniu Search
x

Tânărul care a bătut asistenta la spitalul din Braşov, internat la Psihiatrie. Ce au scos la iveală analizele

Atac violent în Spitalul Judeţean Braşov. O asistentă medicală a fost lovită de pereţi de un pacient agresiv. Asistenta s-a rănit puternic la cap şi se află în aceste momente internată la Neurochirurgie.

Vezi și

Atac violent în Spitalul Judeţean Braşov. O asistentă medicală a fost lovită de pereţi de un pacient agresiv. Asistenta s-a rănit puternic la cap şi se află în aceste momente internată la Neurochirurgie.

Pacientul care a lovit-o pe asistenta medicală are 29 de ani şi este din Bucureşti. Azi-noapte, ar fi băut peste măsură şi ar fi fost implicat într-o altercaţie pe stradă. Un echipaj SMURD l-a dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov. Urma să i se recolteze probe de sânge, dar tânărul a refuzat. Şi a rănit grav o asistentă care ar fi încercat să-l convingă să accepte analiza. 

CRISTINA VECERDIE, şef UPU Braşov:

A fost trântită şi a suferit un traumatism cranian cu pierderea stării de conştienţă. 

Femeia de 43 de ani a fost dusă imediat pe secţia de Neurochirurgie, unde este internată şi acum. 

GABRIELA DINU, IPJ Braşov:

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice, iar, ulterior, datorită comportamentului său a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Braşov.

Rezultatul probelor biologice nu a fost făcut public. Nu este exclus, spun surse medicale, să fi fost şi sub influenţa drogurilor. 

CRISTINA VECERDIE, şef UPU Braşov:

Nu ştim dacă este intoxicaţie cu amfetamine sau nu. Urmează să aflăm. 

În 2016, deputatul Tudor Ciuhodaru a iniţiat un proiect de lege prin care încearca să-şi apere colegii medici. Spune că patru din cinci au fost cel puţin o dată agresaţi. 

TUDOR CIUHODARU, medic:

Creşterea acestor pedepse şi încadrarea la ultraj, adică autosesizarea tuturor organelor şi mărirea acestor pedepse cu o treime. Sunt o sumedenie de colegi ai mei şi, mai ales colege, care vin cu teamă la sericiu pentru că nu ştiu dacă se mai întorc acasă. Spre deosebire de poliţişti şi jandarmi noi nu avem nici pregătirea necesară, nici echipamentul pentru a ne apăra.

Proiectul a picat la Comisa Juridică a Camerei Deputaţilor. Anul acesta, a fost redepus cu mici modificări. 

CRISTINA VECERDIE, şef UPU Braşov:

Se întâmplă foarte des ca personalul medical să fie agresat. Şi azi-noapte au fost în jur de 16 persoane agresate. 

La camerele de gardă au avut loc mai multe atacuri violente. În acest an, un medic din Mioveni a fost călcat în picioare de un tânăr nervos că doctorul nu i-a tratat prietenul aşa cum voia el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tânărul care a bătut asistenta la spitalul din Braşov, internat la Psihiatrie. Ce au scos la iveală analizele