Antena Meniu Search
x

Tânăr din Dolj, prins la volan fără permis și rupt de beat, aproape în comă alcoolică. Băiatul a fost reținut pentru 24 de ore

Un tânăr din Dolj, în vârstă de 20 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești în vederea luării unei măsuri preventive, după ce a fost prins la volan fără permis și cu o alcoolemie de aproape 3 la mie în sânge.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.05.2023, 19:39

Tânăr din Dolj, prins la volan fără permis și rupt de beat, aproape în comă alcoolică. Băiatul a fost reținut pentru 24 de ore - IPJ Dolj

Nu mai puțin de trei infracțiuni rutiere. Asta au descoperit polițiștii din cadrul Secției nr.6 Poliție Rurală Giubega, în urma unui accident produs pe o stradă comuna doljeană Galicea Mare, după ce un tânăr în vârstă de 20 de ani a pierdut controlul direcției și a intrat cu mașina într-un stâlp. 

Fără permis și aproape de comă alcoolică

În urma verificărilor, agenții au stabilit că băiatul avea o alcolemie uriașă, de aproape 3 la mie în sânge, conducea fără permis, iar mașina era neînmatriculată.

"În cursul zilei de ieri, 09 mai a.c., polițiști din cadrul Secției nr.6 Poliție Rurală Giubega  au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Galicea Mare, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. În fapt, la data de 06 mai a.c., tânărul, în timp ce conducea un autoturism pe strada Independenței, din comuna Galicea Mare, a pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate două mostre biologice. În urma analizei de sânge efectuate la Institutul de Medicină Legală, din municipiul Craiova, s-a stabilit faptul că acesta avea o alcoolemie de 2,74 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,5 g/l alcool pur în sânge la a doua probă. De asemenea, s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus are autorizația de circulaţie provizorie expirată din data de 04.10.2018", au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj. Astăzi, el va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești în vederea luării unei măsuri preventive.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Cristina Oprea -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Tânăr din Dolj, prins la volan fără permis și rupt de beat, aproape în comă alcoolică. Băiatul a fost reținut pentru 24 de ore