Antena Meniu Search
x

Video Târgul pentru meșteșugari îi aşteaptă pe turişti în Parcul Etnografic din Cluj

Un adevărat univers al tradițiilor românești - sculptat în lemn, redat în lut sau cusut şi împletit în sfoară. Asta pot descoperi cei care merg în Parcul Etnografic din Cluj, acolo unde este organizat un târg în care artizani şi meșteșugari din diferite colțuri ale Transilvaniei le vor prezenta clujenilor datini şi elemente străvechi de cultură. Vizitatorii pot vedea demonstrații de modelat lutul, de pictat pe ceramică și de lucrat la războiul de țesut.

de Redactia Observator

la 06.06.2021, 16:20

Târg pentru meșteșugari, în Parcul Etnografic din Cluj Vezi și

Târgul se desfășoară astăzi, iar intrarea se poate realiza pe baza achiziţionării unui bilet de vizitare al Parcului Etnografic “Romuluis Vuia” din Cluj. Valoarea biletului de acces este de șase lei pentru adulți, trei lei pentru studenți și pensionari și 1,5 lei pentru elevi.

Tradiții meșteșugărești pe înțelesul vizitatorilor

Evenimentul realizat în acest weekend la Cluj-Napoca aduce în prim plan tradițiile străvechi, oferind vizitatorilor posibilitatea de a retrăi momentele copilăriei petrecute în vacanțele de vară la bunici. Târgul este destinat meșteșugarilor care realizează manual tot felul de produse, de la țesături la împletituri, sculpturi în lemn și până la picturi, unele dintre ele fiind realizate chiar de față cu vizitatorii pentru a explica mai ușor întreg procesul de realizare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Târgul pentru meșteșugari îi aşteaptă pe turişti în Parcul Etnografic din Cluj