Antena Meniu Search
x

Taxa auto 2018. Ministrul Mediului, mesaj important pentru şoferii români despre noua taxă de poluare

Taxa auto 2018. Ministrul Mediului a ţinut să-i liniştească pe români, anunţând că în perioada următoare nu va fi lansată nicio taxă de timbru.

Taxa auto 2018. Ministrul Mediului, mesaj important pentru şoferii români despre noua taxă de poluare

Taxa auto 2018. Ministrul Mediului a ţinut să-i liniştească pe români, anunţând că în perioada următoare nu va fi lansată nicio taxă de timbru.

Anunţul ministrului vine după ce, ieri, în mass-media a apărut informaţia potrivit căreia taxa auto ar urma să se aplice de la începutul verii.

Graţiela Gavrilescu a spus că formula noii taxe auto trebuie să fie realistă şi să se bazeze pe principiul "poluatorul plăteşte".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oficialul a adăugat că variantele vehiculate în mass-media cu privire la cuantumul unei eventuale taxe auto sunt neadevărate.

"Ceea ce s-a vehiculat ieri (miercuri 14 martie 2018, n.r.) în anumite zone mass-media nu sunt lucruri adevărate. Niciuna dintre valorile respective nu este adevărată. Nici măcar nu ne-am gândit la ele, pentru că deocamdată eu spun că mai bine să nu ne grăbim, ci să facem lucrurile încet şi sigur, pe un număr mare de ani, astfel încât să putem să avem grijă de sănătatea populaţiei şi mediul să nu fie poluat.

Ca atare, grupul de lucru încă nu şi-a finalizat punctul de vedere pentru că înseamnă multe studii pe care noi, toţi cei implicaţi în grupul de lucru, trebuie să le facem. În acelaşi timp, dorim ca fundamentarea unei valori să fie făcută în baza unei formule de calcul din care cetăţeanul să înţeleagă ceva, nu să fie o formulă de calcul din care nici măcar matematicienii să nu înţeleagă. 

Transmit tuturor românilor că nu este vorba despre niciun fel de taxă de mediu, de poluare sau cum s-o mai numi ea, în perioada următoare şi nicidecum despre valorile care s-au vehiculat. Sunt pur şi simplu speculaţii. Nu avem termen limită, pentru că ne dorim foarte mult ca, în momentul în care ieşim cu o formulă, aceea să fie o formulă realistă, care să fie comparativă cu ceea ce se întâmplă în alte ţări membre ale Uniunii Europene şi să fie o formulă din care să reiasă clar că va plăti cel care poluează. De asemenea, vom ţine cont de toţi factorii de poluare", a explicat ministrul Mediului.

Ieri, în spaţiul public a apărut informaţia conform căreia Ministerul Mediului pregăteşte introducerea unei taxe auto începând din această vară, fiind înaintate variante de taxare cuprinse între 50 şi 3.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Taxa auto 2018. Ministrul Mediului, mesaj important pentru şoferii români despre noua taxă de poluare