Antena Meniu Search
x

Teodor Meleșcanu cere scuze pentru cozile din Diaspora

Teodor Meleșcanu a cerut scuze de la românii din Diaspora care au stat la cozi imense, pentru a putea vota la Alegerile Europarlamentare și Referendum. Totodată, ministrul de Externe a dispus o anchetă.

de Redactia Observator

la 27.05.2019, 18:30

Teodor Meleșcanu, scuze pentru cozile din diaspora
Teodor Meleșcanu a dispus o anchetă, pentru a stabili ce măsuri trebuie luate - Mediafax Foto via Hepta

Teodor Meleșcanu a cerut scuze de la românii din Diaspora care au stat la cozi imense, pentru a putea vota la Alegerile Europarlamentare și Referendum. Totodată, ministrul de Externe a dispus o anchetă.

"Doresc să-mi exprim regretul și să cer scuze tuturor românilor din diaspora care nu au putut să-și exercite dreptul de vot sau care au fost obligați să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creșterea numărului secțiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfășurat în condiții bune sau satisfăcătoare", a precizat Teodor Meleșcanu. 

Ministrul de Externe a demarat o anchetă, pentru a stabili cauzele care au dus la apariția cozilor imense, la mai multe secții de votare din Diaspora.

"În consecință, am dispus o anchetă în țările în care s-au semnalat situații regretabile, pentru a stabili cauzele și măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente. De asemenea, am solicitat elaborarea în regim de urgență a unei analize la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, pentru identificarea de soluții concrete și propuneri de modificări legislative care să contribuie la dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor diasporei", de declarat Teodor Meleșcanu.

Cozi uriașe în Diaspora

Cozile au fost mai mari ca niciodată în străinătate. Românii au călătorit sute de kilometri şi au stat chiar şi cinci ore la uşile secţiilor de votare. În Germania, un român a fost adus pe targă la vot în uralele mulţimii.

În Roma, Londra sau Bruxelles mii de oameni au stat ore întregi pentru a putea vota, iar unii nu au mai reușit până la închiderea urnelor. 

A fost scandal mare și la Viena, după închiderea urnelor. Sute de români care nu au putut să voteze au huiduit şi au scandat: "Vrem să votăm".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Teodor Meleșcanu cere scuze pentru cozile din Diaspora