Antena Meniu Search
x

Pasaje cutremurătoare din testamentul scris de Florin Buliga cu trei săptămâni înainte să îşi ucidă soţia şi cei doi copii

Pasaje cutremurătoare din testamentul scris de Florin Buliga cu trei săptămâni înainte să îşi ucidă soţia şi cei doi copii.

Pasaje cutremurătoare din testamentul scris de Florin Buliga cu trei săptămâni înainte să îşi ucidă soţia şi cei doi copii. Criminalul a început să pună pe hârtie gânduri legate de moartea sa pe 8 martie, iar pe 27 martie şi-a înjunghiat în somn soţia, Monica, şi pe cei doi copii, Ioana, 18 ani, şi Ştefan, 14 ani.

Anchetatorii au descoperit un jurnal al asasinului şi în el, în 8 martie, acesta a scris: "Un fel de testament. Mulţumesc lui Dumnezeu, Creatorul nostru, mulţumesc oamenilor prin care El a lucrat pentru transformarea mea."

E interesant faptul că Buliga pare dornic ca cineva să citească rândurile scrise de el, încercând să ofere explicaţii pentru decizia de a lăsa un "testament": "Testamentul de obicei se scrie atunci când simţi că e nevoie să laşi lucrurile pământeşti într-o oarecare ordine, atunci când vei pleca din această viaţă. Fiecare îşi alege momentul, sau poate nu, dar când omul simte că i-a venit vremea, dacă are puţină conştiinţă se va gândi ce lasă în urma lui, material şi emoţional."

Criminalul din Braşov era obsedat de cifra 6 şi de moartea mamei lui, când el avea 14 ani. "O bună parte din existenţa mea am pretrecut-o sub imperiul unui gând ascuns, că voi muri la vârsta de maxim 38 de ani, vârstă la care a murit şi mama mea când aveam 14 ani şi 6 luni. Cifra 6 a avut o semnificaţie aparte pentru mine. Data naşterii, numărul literelor din numele meu. Am corelat de multe ori cifra 6 cu întâmplări din viaţă. Linia vieţii din palmea mea stângă a fost o enigmă pentru cei care au încercat să citească din ea. Acum, la 44 de ani, gândesc că mi-a venit sorocul (38+6). Toate acestea bineînţeles că sunt în mintea şi pot fi simple închipuiri. Poate că voi mai trăi 44 de ani, poate nicio zi, ce ştiu eu, nu ştiu nimic."

Criminalul din Braşov recunoaşte că era alcoolic

Florin Buliga scrie şi despre problemele sale cu alcoolul: "Când trăiești în dependențe 30 de ani, dependență care îți rănește și închide sufletul şi apoi îl descoperi pe Dumnezeu, care îți luminează ființa, nu poți fi decât recunoscător pentru fiecare clipă. Mulțumesc! Testamentul zilnic poate fi doar un jurnal în cazul meu însă, pot să zic că a fost determinat de reînvățarea mea care a început în 1 ianuarie 2017.

A fost ziua din care nu am mai băut alcool, până în momentul de față. Este mult de povestit despre EU și alcool, practic toată viața mi-a fost marcată de acest prieten, într-un fel sau altul. Probabil voi scrie destul despre bătălia asta, nu știu însă dacă îmi permite TIMPUL să fac acest lucru."

Pe 13 martie, asasinul scria câteva rânduri grăitoare despre felul în care credea că e relaţia cu soţia sa, Monica: "Ultima întâmplare, fiind cu Monica, am aflat un adevăr zguduitor. Sau cel puțin așa l-am perceput eu. Au fost acele momente de panică justificată a Monicăi. Atunci au fost momente în care mi s-au relevat câteva lumi, credeam că am să mor în scurt timp și doream să îmi iau cumva rămas bun. Nu am reușit acest lucru...

Conștientizam cumva sau poate doar verbalizam în sensul că poate acel moment va trece și voi supraviețui, dar chiar și așa am observat distanța imensă dintre Monica și mine. Omul când este disperat vorbește din sine."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Pasaje cutremurătoare din testamentul scris de Florin Buliga cu trei săptămâni înainte să îşi ucidă soţia şi cei doi copii