Antena Meniu Search
x

Elevii nu vor avea teste grilă la Evaluarea Națională și Bac 2019

Ministrul Educaţiei, Rovana Plumb, a anunțat, vineri, că în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte pentru Evaluarea Națională 2019 și Bacalaureat 2019.

Elevii nu vor avea teste grila la Bac 2019
Testele grilă nu vor fi introduse la Bac 2019 și Evaluarea Națională 2019 - Hepta

Ministrul Educaţiei, Rovana Plumb, a anunțat, vineri, că nu vor fi introduse teste grilă și întrebări deschise pentru subiectele de la Evaluarea Națională 2019 și Bacalaureat 2019.

Rovana Plumb a precizat, după întâlnirea pe care a avut-o vineri cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor, că în anul şcolar 2018-2019 nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte pentru Bac 2019 și Evaluarea națională 2019.

”Am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an şcolar, nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte.

În acest an şcolar, în clasa a VIII-a sunt înscrişi 181.000 de copii, iar în clasa a XII-a sunt înscrişi 154.000 de copii. Aceştia vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în aceleaşi condiții ca în anul şcolar trecut. Nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a precizat ministrul Educației.

Modelele de subiecte vor fi postate pe site-ul Ministerului Educaţiei vineri seară, în aşa fel încât, atât copiii, cât şi cadrele didactice să poată lua la cunoştinţă despre modul în care trebuie să se pregătească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Elevii nu vor avea teste grilă la Evaluarea Națională și Bac 2019