Antena Meniu Search
x

Video Tezaurul arheologic pleacă din ţară. Va fi expus la Madrid până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor

O expoziţie impresionantă despre rădăcinile dacice şi romane ale poporului român se va deschide la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid. Piese din perioada romană, descoperiri getice timpurii şi alte artefacte formidabile specifice perioadei vor fi expuse pentru prima dată în afara României.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 29.08.2021, 10:06

Vezi și

În jurul orei 10:30, ar trebui să înceapă încărcarea obiectelor, de aici, de la Muzeul Naţional de Istorie. Este un proces care va dura aproximativ o ora, aşadar în jurul orei 11:30 transportul va pleca către Baza Aeriană 90.

Vorbim despre obiecte de o valoare însemnată aşa că şi transportul va avea o pază foarte bună care va fi asigurată de jandarmi. Acest lucru înseamnă că vor exista restricţii de circulaţie pe Calea Victoriei, însă oficialii ne dau asigurări că aceste restricţii nu vor încurca foarte tare pentru că nu vor dura foarte mult.

Atunci când vor ajunge la Baza 90, obiectele vor fi trecute printr-un scanner pentru ca cei de acolo să se asigure că au ajuns întregi, iar în jurul orei 14:00 obiectele ar trebui să plece către Madrid. Expoziţia de la Madrid va dura de la finalul lunii septembrie până sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Tezaurul arheologic pleacă din ţară. Va fi expus la Madrid până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor