Antena Meniu Search
x

Timișoara va avea din nou căldură și apă caldă, pentru cel puțin două săptămâni

Timișoara va avea din nou, pentru cel puțin 2 săptămâni, căldură și apă caldă. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 14:36

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

„De mâine, pentru cel puțin 2 săptămâni, timișorenii racordați la Colterm vor avea din nou căldură. Este un răgaz câștigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei și al unui furnizor de gaze naturale care a înțeles câtă nevoie de ajutor au timișorenii. Mă bucur pentru această soluție de avarie, e rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populația nu trebuie să sufere pentru greșelile Primăriei. Mai sunt și alte soluții pe masă, în discuție, dar mă aștept și la participarea administrației locale a municipiului”, a scris Nica pe Facebook.

Dominic Fritz anunță un contract de urgență: Plata o asigurăm în avans din bugetul local

La rândul său, primarul Dominic Fritz anunță „o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz”.

„Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere. Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă. Susținerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România”, a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, urmează o perioadă grea pentru toți din cauza creșterii prețului la gaz și energie electrică: „facem tot ce putem la nivel local și național să o trecem cu bine. Costuri însă vor fi, pentru toți, iar Timișoara a fost un semnal de alarmă. De aceea este necesară o soluție națională care să sprijine și consumatorii cu centrale proprii și pe cei conectați la sistemele publice de termoficare. Devine din ce în ce mai clar că putem să depășim această criză prin solidaritate, dialog pe soluții comune și sinceritate față de cetățeni”.

Marți, aproximativ 50.000 de gospodării din oraș și spitalele din Timișoara au rămas fără căldură și apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare din Timișoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Timișoara va avea din nou căldură și apă caldă, pentru cel puțin două săptămâni