Antena Meniu Search
x

50 de tineri la spital după ce au mâncat la o shaormerie din Iaşi! Mulţi dintre pacienţi sunt elevi

Cincizeci de oameni au ajuns la spital după ce au mâncat la o shaormerie din Iaşi! Mulţi sunt elevi şi ar fi luat în pauză shaorma, pui sau cartofi cu maioneză de la restaurantul de tip fast-food, aflat lângă o şcoală din oraş.

Vezi și

Cincizeci de oameni au ajuns la spital după ce au mâncat la o shaormerie din Iaşi! Mulţi sunt elevi şi ar fi luat în pauză shaorma, pui sau cartofi cu maioneză de la restaurantul de tip fast-food, aflat lângă o şcoală din oraş.

M-am trezit cu dureri de stomac si nu mai puteam sa respir. Nu poti sa te tii efectiv pe picioare, ai senzatia ca te duci jos, mărturiseşte o pacientă.

Ambulanţele sosesc una după alta la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Aproape 50 de persoane de vârste diferite acuză simptome digestive, specifice toxiinfecţiei alimentare.

DIANA CIMPOEŞU, coordonator SMURD Iaşi:

Dureri abdominale. greata, varsaturi, scaune diareice. 

Toţi au mâncat de la acelaşi restaurant de tip fast food din oraş, deschis chiar în apropierea unei şcoli. 

Cred ca o singura data am mancat de aici si mi s-a facut rau. Nu stiam ca e de la mancare. Am zis ca de la suc, a declarat o tânără.

Cei mai mulţi pacienţi sunt elevi sau tineri de 20 de ani. 

OLGA, mama unui copil bolnav:

Pe langa scoli, trebuie controlate chioscurile! Maine are, saracul, banchet, cum să meargă? 

În câteva ore, clienţii au avut nevoie de salvare. Aproape toţi au mâncat shaorma, pui şi cartofi prăjiţi cu maioneză. 38 dintre ei au rămas internaţi. Cum perioada de incubaţie este de până la 36 de ore, nu este exclus ca numărul cazurilor să crească. 

Mihnea Hurmuzachi, director medical Spitalul de Boli Infectioase din Iaşi:

Presupunem ca ar fi vorba despre maioneza si in maioneza ar fi vorba de salmonella. 

(Reporter: Locuri mai sunt?) Greu. O situatie de genul acesta ne da oarecum peste cap. 

Restaurantul a pus lacăt pe uşă şi afiş în geam, imediat după incident. Îşi informează clienţii că e în renovare, doar că a încurcat luna lucrărilor. 

MARIUS VOICESCU, purtător de cuvânt la DSP Iaşi:

Au fost prelevate 8 probe de aliment si 25 probe de sanitatie de pe echipamentele si suprafetele de lucru. 

Cei şapte angajaţi au fost trimişi la analize. Medicii ne avertizează că, odată cu încălzirea vremii, vin şi pericolele din farfurie. 

ADRIAN MARINESCU, medic primar boli infecţioase

Sa fim atenti si de unde mancam aceasta shaorma, ca si aceasta conteaza. O sa observati ca angajatii care fa shaorma nu au protetie cu manusi. Si e clar ca sansa ca pe mainile lor sa fie un germen e mare. De aici ajungem la infectiile digestive sau toxiinfectii alimentare. 

Copiii, vâstnicii şi cardiacii sunt cel mai expuşi unei forme severe de îmbolnăvire, care, de cele mai multe ori, este agravată şi de deshidratare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » 50 de tineri la spital după ce au mâncat la o shaormerie din Iaşi! Mulţi dintre pacienţi sunt elevi