Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tinerii români se lasă greu duși de acasă. Băieții stau cu părinții chiar și la 30 de ani

Tinerii români nu se lasă duşi din casa părintească nici după terminarea facultăţii, lucru care ne plasează în jumătatea de jos a clasamentului ţărilor din Uniunea Europeană la acest capitol. 

de Cristina Niță

la 02.10.2024 , 09:08

Tinerii din România pleacă din casa părinților mai târziu decât o fac, în medie, cei din Uniunea Europeană. Mai exact, la aproape 28 de ani.

Cu părinții până la 30 de ani

Statistica arată că fetele părăsesc casa părintească la 25 de ani, iar baieții la 30 de ani. În ceea ce privește țara noastră, vârsta medie la care tinerii pleacă din casa părinților este mai mică decât în urmă cu 10 ani, însă depășește în continuare media Uniunii Europene.

Vezi și

Sunt și țări în care vârsta medie trece de 30 de ani, de exemplu Croația, Slovacia, Spania și Italia, dar și state în care tinerii pleacă din casa părinților înainte să împlinească 23 de ani- Finlanda, Suedia, Danemarca și Estonia.

Aceeași statistici arată și că, în 2023, 26% dintre tinerii europeni cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani locuiau în gospodării supraaglomerate, aici România se află pe primul loc cu 59,4%, Bulgaria - 55,3% și Letonia - 54,8%.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Tinerii români se lasă greu duși de acasă. Băieții stau cu părinții chiar și la 30 de ani