Antena Meniu Search
x

TITANICUL ROMÂNESC! ”PLUTEAU SUTE de CADAVRE pe apă, era FLUVIUL MORȚII! Scafandrii AU ALBIT la cele VĂZUTE”

În urmă cu 25 de ani a avut loc cea mai mare tragedie navală din istoria României.

În urmă cu 25 de ani, a avut loc cea mai mare tragedie navală din istoria României.

10 septembrie 1989 este data când nava Mogoșoaia s-a scufundat în Tulcea, făcând aproximativ 200 de victime. Au existat doar doi supraviețuitori, iar mărturiile lor sunt de-a dreptul cutremurătoare.

Catastrofa s-a produs din cauza ceții, atunci când nava Mogoșoaia a fost lovită de un împingător bulgăresc și ulterior s-a scufundat.

Unul dintre supraviețuitori, Teodor Neagu, a povestit cum nava românească a pornit către Grindu. În timpul călătoriei a auzit sirena și și-a dat seama că se întâmplă ceva. Văzând că împingătorul bulgăresc se îndreaptă amenințător către ei, omul a înțeles că cele două nave se vor ciocni. Faptul că a ales să sară pe barja celorlalți, cu puțin timp înainte de coliziune, i-a salvat viața.

Atunci, Teodor Neagu a văzut ceea ce avea să devină cea mai mare tragedie navală românească. ”Mogoșoaia” a dispărut sub ape în doar câteva minute, iar toți cei aproape 200 de pasageri au murit. Deși nava era sub ape, vocile disperate ale pasagerilor încă se auzeau, alături de sunetele metalice ale vaporului.

Dunărea s-a transformat într-un fluviu al morții. Cadavrele erau de negăsit. Au început să apară la suprafața apei în clipa atunci când s-a început scoaterea navei din apă. Scafandrilor le era teamă să înfrunte apa aceea vestită pentru curentul puternic. Sunt voci care spun că aceia dintre scafandrii care s-au încumetat să înfrunte apele au fost terifiați de ceea ce au descoperit sub ape și au albit. Chipurile copiilor morți care au rămas prinși în geamurile navei în timp ce încercau disperați să se salveze le-au dat scafandrilor coșmaruri mulți ani după incident.

Marinarii povestesc și acum de cele întâmplate în urmă cu 25 de ani. În timp ce încercau să adune cadavrele din apă, altele se agățau de ancore. Imaginile erau terifiante, la suprafața apei ieșind mai mereu alte cadavre. Rudele nu își puteau recunoaște membrii familiei, căci deja toți morții semănau între ei. Pe apă pluteau zeci de cadavre umflate și desfigurate.

Ciorchini de oameni cu trupurile deformate, umflate și desfigurate. O mamă murise ținându-și copilul în brațe, mort și el. Priveliștea era atât de marcantă, încât polițiști sau militari au leșinat la fața locului.

Astăzi se împlinesc 25 de ani de la tragicul eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » TITANICUL ROMÂNESC! ”PLUTEAU SUTE de CADAVRE pe apă, era FLUVIUL MORȚII! Scafandrii AU ALBIT la cele VĂZUTE”