Antena Meniu Search
x

Toată Europa este în sărbătoare! 9 mai este o zi extrem de importantă

Pe 9 mai, în fiecare an, se serbează Ziua Uniunii Europene. Aceasta este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa.

 Pe 9 mai, în fiecare an, se serbează Ziua Uniunii Europene. Aceasta este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.

Consiliul Europei a fost fondat la 5 mai 1949 și astfel a ales această dată pentru a celebra propria înființare din 1964. Totuşi, s-a decis ca Ziua Europei să fie sărbătorită la 9 mai 1950, în comemorarea Declarației Schuman.

Prin această declarație, Robert Schuman a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni a Franței, Germaniei de Vest și a altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului. Acest eveniment fiind considerat un moment fundamental în istoria Europei.

Ziua Uniunii Europene nu înseamnă numai data de naştere a proiectului european, ci şi o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii UE. Poate fi definită, astfel, ca ziua cetăţenilor unei 'Europe Unite', care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Toată Europa este în sărbătoare! 9 mai este o zi extrem de importantă