Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Toate apele de scăldat din România îndeplinesc standardul minim de calitate. Peste jumătate dintre locuri au o calitate "excelentă"

Apele pentru scăldat din România îndeplinesc cel puţin standardul minim de calitate. Este descoperirea publicată de Comisia Europeană care adaugă că peste 70% din locurile identificate în ţara noastră au o calitate excelentă. 

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 09:12

În timp ce nici o apă de scăldat de la noi nu se află sub minimul impus. Analiza a fost realizată de Agenţia Europeană de Mediu care vrea să le arate înotătorilor unde pot găsi cele mai sigure zone pentru scăldat în Europa în această vară.

Unde se regăsesc cele mai bune ape din Europa

Cea mai mare parte a apelor pentru scăldat excelente se regăseşte în Grecia, Croaţia, Cipru şi Austria. În Belgia, Bulgaria, Luxemburg, Malta, Austria şi România, toate apele pentru scăldat identificate oficial au îndeplinit cel puţin standardul minim de calitate în 2023.

Vezi și

Calitatea apei costiere pentru scăldat este, în general, mai bună în comparaţie cu apele interioare. În 2023, 89% din zonele costiere pentru scăldat clasificate sunt de o calitate excelentă, comparativ cu puţin sub 79% din apele interioare pentru scăldat.

"Având în vedere că marea majoritate a zonelor pentru scăldat din întreaga Europă au atins o calitate excelentă, europenii se pot bucura de standarde sigure pentru activităţile lor de înot din această vară. Pe baza legislaţiei cuprinzătoare a UE în domeniul apei şi a obiectivului nostru ambiţios de reducere la zero a poluării, rămânem fermi în angajamentul nostru de a spori rezilienţa apei şi de a depune de eforturi în vederea asigurării unui nivel de protecţie constant mai ridicat. Acest devotament este vital atât pentru sănătatea cetăţenilor noştri, cât şi pentru protecţia mediului, asigurând faptul că Europa rămâne un lider mondial în ceea ce priveşte calitatea apei şi gestionarea mediului", a declarat comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Toate apele de scăldat din România îndeplinesc standardul minim de calitate. Peste jumătate dintre locuri au o calitate "excelentă"