Antena Meniu Search
x

Toate privirile spre cer! Eveniment astronomic SPECTACULOS în această noapte: Ploaia de meteori Orionide

Ploaia de meteori Orionide se îndreaptă către Pământ, acesta va putea fi observate pe cerul senin între 20 şi 21 octombrie.

Ploaia de meteori Orionide se îndreaptă către Pământ, acesta va putea fi observate pe cerul senin între 20 şi 21 octombrie.

Provenită din coada cometei Halley, ploaia de meteori va începe activitatea maximă pe 20 octombrieşi va scădea în intensitate, până pe 14 noiembrie. Fluxul va fi, în medie, între 20 şi 25 de meteoriţi pe oră, fiecare străbătând cerul cu 66 de kilometri pe oră. Pot fi şi 60 de meteori pe oră.

Pentru a putea observa fenomenul, persoanele interesate trebuie să caute constelaţia Orion din emisfera de Nord. ,,Orionidele sunt printre primele cinci cele mai importante ploi de meteori ale anului,'' a declarat meteorologul din cadrul AccuWeather. Brian Lada.

Dacă cerul va fi senin şi lumina lunii nu va fi intensă, spectacolul ceresc va putea fi urmărit în toată splendoarea sa.

cei care doresc să observe meteorii trebuie să iasă în afara oraşului şi să privească cerul minim o oră.

Cu cât locul de observare este mai întunecat, adică nu sunt lumini împrejur, cu atât se pot vedea mai mulţi meteori. Dacă nici Luna nu se află pe cer, se pot observa în condiţii ideale meteorii.

Atunci când cometa Halley trece prin sistemul solar se încinge la bază. Diferenţa de temperatură dintre zonele reci ale spaţiului şi părţile cometei care sunt încălzite de lumina solară din departare este atât de extremă încât părţi din miezul său îngheţat sunt sublimate, ceea ce înseamnă că gheaţa se transformă în gaz.

Suflul gazos propulsează segmente solide în spaţiu, dintre care unele se îndreaptă şi către Pământ.

sursa: descopera.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Toate privirile spre cer! Eveniment astronomic SPECTACULOS în această noapte: Ploaia de meteori Orionide