Antena Meniu Search
x

Tonomat cu lumânări, la o biserică din Prahova! Automatul aflat la intrarea în cimitir nu dă rest

Experiment realizat de un preot din Câmpina. A închiriat un automat pentru sucuri şi sendvişuri şi a umplut rafturile cu lumânări şi candele.

Vezi și

Un experiment realizat de un preot din Câmpina s-a dovedit până în prezent un succes. A închiriat un automat pentru sucuri şi sendvişuri şi a umplut rafturile cu lumânări şi candele. Aparatul a fost plasat la intrarea într-un cimitir, pentru ca oamenii care îşi vizitează apropiaţii trecuţi în nefiinţă să aibă acces mai uşor la candele.

Lumânări de diferite mărimi sunt expuse în automatul de lângă cimitirul Sfântul Lazăr, din Câmpina. Aparatul a fost montat aici încă din noiembrie, pentru a-i ajuta pe vizitatorii care nu mai găsesc deschis la pangar.

Radu Nicolae, preot:

Foarte multe persoane vin să îi viziteze pe cei adormiţi la mormânt şi nu au la dispoziţie o lumânare sau o candelă.

Afişe lipite în apropierea cimitirului îi îndeamnă pe credincioşi să nu îşi procure candele din altă parte. Motivul nu ţine doar de fidelitatea faţă de parohie.

Radu Nicolae, preot:

Oamenii vin la cimitir şi nu pot avea în maşină vara o lumânare sau o candelă, pentru că se topesc din cauza soarelui. Având acolo, în curte, automatul respectiv, care ţine şi rece, au la îndemână tot ce le trebuie.

Montarea automatului este deocamdată doar un experiment pentru testarea pieţei. Însă până acum, reacţiile sunt pozitive.

Aparatul nu dă rest, însă credincioşii sunt îndemnaţi să utilizeze creditul rămas pentru alte produse, precum tămâia sau cărbunii necesari aprinderii ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tonomat cu lumânări, la o biserică din Prahova! Automatul aflat la intrarea în cimitir nu dă rest