Antena Meniu Search
x

Torturi CIA pe teritoriul României

Agenţia Centrală Americană de Informaţii a folosit metode brutale şi ineficiente pentru interogarea suspecţilor de terorism.

Vezi și

Agenţia Centrală Americană de Informaţii a folosit metode brutale şi ineficiente pentru interogarea suspecţilor de terorism. 

Dezbrăcaţi complet, înfăşuraţi în scutece, loviţi şi obligaţi să stea în poziţii dificile pentru mult timp. Au fost privaţi de somn cu zilele. Într-un caz, până la 180 de ore.

Este doar una dintre practicile la care erau supuşi deţinuţii CIA din cele opt închisori secrete din toată lumea. Locaţiile exacte ale acestora n-au fost dezvăluite, dar jurnaliştii de la washington post speculează că una dintre ele s-ar fi aflat în ţara noastră.

Închisoarea din românia ar fi avut numele de cod "DETENTION SITE BLACK", iar aici ar fi fost deţinut. Şi tot în România, ar fi fost interogat şi un curier al Qaida, care a furnizat informaţii ce, în timp, au dus la descoperirea locaţiei unde se ascundea Osama bin Laden.

Cei ce trebuiau să ştie au fost informaţi şi au luat parte la conspiraţie. Aşa cum am mai spus, am fost foarte, foarte clari cu privire la ceea ce ne-am propus să facem.

Evidenţele CIA arată clar şi fără echivoc că după ce a fost înştiinţat cu privire la primul deţinut CIA, Abu Zubaydah, CIA nu l-a mai informat pe preşedintele Bush despre adevărata natură a tehnicilor avansate de interogare până în aprilie 2006.

Raportul precizează că preşedintele Bush a cerut să nu mai fie informat despre locaţiile închisorilor secrete, pentru a se asigura că nu va divulga accidental informaţii.

Cel mai important e că suntem îndeajuns de mari, de puternici şi de consecvenţi cât să recunoaştem că am comis o greşeală. Am greşit şi recunoaştem asta. Asta ne va face mai puternici la nivel global, nu ne va face mai slabi.

O organizaţie a drepturilor omului cere aducerea în Justiţiei a oficialilor care au autorizat folosirea torturii ca instrument de interogare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Torturi CIA pe teritoriul României